Ontdek de aanstekelijke brass sound van Broken Brass

Meespelen met de supervette hits van Broken Brass. Hoe tof is dat? Ervaar zaterdag 3 april de mix van aanstekelijke brass sound met de flow van hiphop, de drive van funk, de muzikaliteit van jazz en de energie van soul tijdens de interactieve online workshop van de KNMO.

Broken Brass verzorgt zaterdag 3 april de eerste interactieve sessie in het kader van de KNMO Jeugdinspiratie. Omdat ook dit jaar corona weer spelbreker is, biedt de commissie Educatie en Jeugdbeleid als alternatief voor de jaarlijkse Jeugdinspiratiedag een meerdaags online programma aan met inspirerende sessies voor alle doelgroepen. Broken Brass opent de serie. Vanaf 10.30 uur kun je rechtstreeks inloggen: KLIK HIER. 

Met hun cover van het nummer Thrift Shop (klik hierboven op de video) had de Friese band in 2013 meteen een wereldwijde YouTube-hit te pakken. De muziek en de bijbehorende videoclip bedachten de bandleden na afloop van een repetitie. In twee uur tijd ging het als grap bedoelde filmpje viral. Alleen al op YouTube is de clip inmiddels ruim 962.000 keer bekeken.

De band hoopt tijdens deze workshop veel jeugdige muzikanten uit de harmonie-, fanfare en brassbandwereld te inspireren om zelf met brass music 2.0 aan de slag te gaan. “Jonge muzikanten van amateurverenigingen zouden het best cool vinden om bijvoorbeeld tijdens een verenigingsconcert een ensemble te vormen om een blok te vullen met muziek in de stijl van de nieuwe bands. Dat is zeker realistisch”, zegt trombonist Arjen Attema.

Speciaal voor muzikanten uit de hafabra-wereld heeft Broken Brass een songbook samengesteld met de bladmuziek van hun meest bekende nummers. Met de uitgifte van deze kant-en-klare arrangementen wil Broken Brass het voor jonge muzikanten uit blaasmuziekorkesten gemakkelijker maken om eens een muzikaal uitstapje te wagen. “We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen, en met name jongere muzikanten, in aanraking kunnen komen met nieuwere vormen van brassmuziek”, zegt Arjen.

De interactieve online workshop op 3 april (10.30-13.00 uur) is dus de kans bij uitstek om onder leiding van de bandleden zelf kennis te maken met de aanstekelijke sound van Broken Brass. Dus, wil je je haren overeind laten staan en de adrenaline door je aderen laten gieren? Geef je dan op voor deze interessante en inspirerende workshop.  

Vanaf 10.30 uur kun je rechtstreeks inloggen: KLIK HIER. 

Tekst: Frank Vergoossen
Foto: Mark de Fotograaf

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 02 APR 2021 - 08:25
Laatste update: 03 APR 2021 - 09:01