Onverwacht vertrek van Robbert Vos bij Brass Band Schoonhoven

Onverwacht vertrek van Robbert Vos bij Brass Band Schoonhoven

Brass Band Schoonhoven kan weer op zoek naar een nieuwe dirigent. Robbert Vos stopt als dirigent bij de A-band. Hij was van september 2018 tot circa december 2020 als dirigent van de huidige Nederlands kampioen actief. Hij blijft als solo euphonium verbonden aan de kampioensdivisieband uit de Zilverstad.

Het stoppen als dirigent is voor Robbert een weloverwogen keuze. “Tijdens de lock-down heb ik voldoende ruimte en tijd gehad om na te denken over de dingen die me bezig houden en welke energie ik daaruit haal. Ik heb bij BBS de afgelopen periode met een fijn team hard gewerkt om verschillende uitdagingen aan te gaan, maar de hoeveelheid energie die hierbij komt kijken is niet mis Met een drukke agenda is het belangrijk om mijn tijd en energie goed te verdelen.”

Vos speelt bij de Marinierskapel, is een veelgevraagd solist, is dirigent bij Koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven en is onlangs aangesteld als hoofdvakdocent Euphonium aan het conservatorium van Tilburg. Hij kijkt terug op een boeiende, leerzame en uitdagende periode. “Als dirigent van BBS heb ik diverse mooie momenten mogen beleven. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het bondsconcours in Drachten, de tournee in Duitsland en als hoogtepunt de deelname aan Brass in Concert. Ook van het voorbereidende werk en de samenwerking met Paul Holland richting de Nationale kampioenschappen in 2019 heb ik genoten.”

Voor BBS kwam het besluit van Robbert onverwacht. Namens het bestuur reageert Wouter Zuidam: “Wij vinden het jammer dat Robbert de dirigeerstok bij BBS neerlegt, maar begrijpen en respecteren zijn besluit. Wanneer iemand met zijn hart een weloverwogen besluit neemt, is dat per definitie de goede. Uiteraard zijn we ontzettend blij dat Robbert als solo euphonium aan de band verbonden blijft en onderdeel blijft uitmaken van de BBS familie.”

BBS beraadt zich de komende tijd over de opvolging van Robbert. “Hopelijk kunnen we spoedig weer muziek maken met elkaar. Voor BBS ligt in ieder geval een mooi 2022 in het verschiet; de vereniging bestaat dan 100 jaar en zal daar muzikaal uitgebreid bij stilstaan.”

Foto: Aanlevering Robbert Vos

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 25 APR 2021 - 14:03
Laatste update: 25 APR 2021 - 14:07