Ook Belgen mogen blazen op 2 meter afstand

Ook Belgen mogen blazen op 2 meter afstand

Blaasmuzikanten in België hebben nog langer dan hun Nederlandse collega’s moeten wachten voor ze weer aan de slag konden. Maar vanaf 1 juli mogen ook in België muziekverenigingen met blaasinstrumenten weer samenspelen. Net als in Nederland geldt ook voor de verenigingen van de Vlaamse muziekorganisatie VLAMO de regel dat tussen muzikanten met blaasinstrumenten twee meter ruimte moet zijn. Voor overige muzikanten geldt de anderhalvemeterregel.

Belgen mogen vanaf 1 juli met maximaal 50 personen muziek maken, mits voor iedere aanwezige tenminste 4 vierkante meter ruimte beschikbaar is. Vanaf 1 juli mogen in België maximaal 200 personen worden toegelaten bij binnenactiviteiten en 400 personen bij buitenactiviteiten, mits voldaan wordt aan allerlei veiligheidsmaatregelen.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 JUN 2020 - 11:29