Ook Brabantse bond komt met binnenwedstrijd

Ook Brabantse bond komt met binnenwedstrijd

Na Concours Schiedam komt ook de Brabantse Bond van Muziekverenigingen met een binnenwedstrijd voor de mars- en showsector. Op 26 oktober 2019 vindt in de Klundert Marching & Music Festival Brabant plaats waarop marskorpsen zowel marcherend als concerterend kunnen optreden. 

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen wil voor de marssector in Nederland een festival organiseren om het gat op te vullen wat ontstaan is door het niet doorgaan van de outdoor wedstrijd in Spakenburg. Concours Schiedam heeft al aangekondigd om diezelfde reden in 2020 een indoorconcours te houden.

In sporthal De Niervaert in Klundert zijn jarenlang concoursen gehouden, vaak naar volle tevredenheid van de deelnemers. De plaatselijke organisatie, Oranje Garde uit Klundert, heeft dan ook veel ervaring met het organiseren ervan en zij maken deel uit van dit organisatieteam.

In de sporthal met een vrije wedstrijdoppervlakte van 40x 25m zal een festival worden georganiseerd wat qua beoordeling zoveel mogelijk aansluit bij het nieuwe Nationaal Reglement Mars 2019. De afmetingen en het stratenparcours uit het reglement kunnen we binnen niet hanteren, maar de beoordeling en jurering zal overeenkomstig dit nieuwe reglement zijn. Dat betekent separate jurering voor muziek en voor visual / exercitie. U kunt u dus prima feedback krijgen van het juryteam en u hiermee verder ontwikkelen richting het seizoen 2020.

Ook korpsen die een stilstaand optreden willen uitvoeren zijn welkom in Klundert. Zij worden beoordeeld volgens het Nationaal Reglement Stilstaand Optreden Marskorpsen 2019. Korpsen die aan dit onderdeel meedoen hoeven niet ook mee te doen aan het marcherende deel van het festival.

Kosten: Het inschrijfgeld bedraagt € 125,00 en u betaalt bij inschrijving en borg van € 50,00 welke u na deelname terug krijgt. Na de sluitingsdatum zal het inschrijfgeld en de borgsom bij niet deelnemen aan het festival niet worden terugbetaald.

Informatie: KLIK HIER.

Meer over de problematiek over de in- en outdoor marswedstrijden: KLIK HIER

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 23 JUL 2019 - 12:57
Laatste update: 25 JUL 2019 - 17:56