Ook brassbandkampioenschappen vallen ten prooi aan corona

Ook brassbandkampioenschappen vallen ten prooi aan corona

De stichting NBK had nog goede hoop dat de 40e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen op 6 en 7 november door zou kunnen gaan. Maar uiteindelijk zijn ook de NBK ten prooi gevallen aan het verschrikkelijke virus.

“We hebben alle mogelijkheden op een rijtje gezet”, zegt voorzitter Pieter van Diepen in een persbericht. “De noodzakelijke regels voor het beheersen van het Covid-19 virus maken dat het organiseren van het nationaal kampioenschap in een concertzaal nagenoeg onmogelijk is.”

Verspreid over twee dagen zouden 40 brassbands en 1500 toeschouwers naar TivoliVredenburg in Utrecht reizen. De Grote Zaal zou tijdens het evenement de arena zijn waar de bands in vijf verschillende divisies zouden strijden om de hoogste eer. “De eisen van de overheid om de veiligheid van deelnemers, publiek, bestuur en vrijwilligers te waarborgen respecteren we", vervolgt Van Diepen. "Het is op dit moment ook nog volstrekt onduidelijk of onze bands na het zomerreces weer redelijk normaal kunnen opstarten met repeteren. Ons evenement heeft een unieke sfeer. Door een beperkt aantal toeschouwers haal je die ongekende sfeer weg. Na zorgvuldige afweging van alle aspecten rondom het evenement, zoals het inschatten van het aantal deelnemende bands, logistieke en organisatorische band- en publieksstromen, financiële gevolgen voor de kaartverkoop etc. heeft het bestuur na overleg met de directie van TivoliVredenburg besloten het evenement te annuleren.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 25 MEI 2020 - 13:56
Laatste update: 25 MEI 2020 - 14:00