Ook Fries voorjaarsconcours gecanceld

Ook Fries voorjaarsconcours gecanceld

De Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân heeft besloten om het concertconcours op 13 maart 2021 in De Lawei in Drachten te annuleren.

Uit navraag bleek dat vijf van de negen aangemelde orkesten de deelname aan het voorjaarsconcours niet meer zagen zitten.  Twee orkesten wilden nog tot januari wachten alvorens een definitief besluit te nemen. Slechts twee verenigingen gaven aan wel op concours te willen gaan. “Uiteindelijk hebben we toch besloten om het concours te cancelen”, zegt concourssecretaris Tsjkke Mollema-Rondaan.

Vorige week zette ook de Muziekbond Gelderland-Flevoland een streep door de voorjaarsconcoursen. De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen bekijkt of het voor 17 april in De Maaspoort in Venlo geplande concertconcours, waarvoor slechts één vereniging heeft ingeschreven, in een alternatieve vorm doorgang kan vinden.

Het kernteam van de doelgroep Blaasmuziek maakt binnenkort bekend hoe met het oog op de concoursverplichting reglementair wordt omgegaan met het afgelasten van de concertconcoursen.

Het coronavirus zet daarmee voor het tweede opeemvolgende jaar de muziekkalender op zijn kop. Eerder werd al bekend dat ook de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen op 9 en 10 april in Drachten niet doorgaan.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 13 NOV 2020 - 19:34
Laatste update: 13 NOV 2020 - 19:37