Ook geen promotie en degradatie meer in showsecties 

Ook geen promotie en degradatie meer in showsecties 

Gelijktijdig met het nieuwe marsreglement is ook het reglement show aangepast. Om beide reglementen gelijk te trekken is de divisie-indeling gewijzigd en de promotie-/degradatieregeling geschrapt.

Inmiddels staat het Nationaal Reglement Show 2019 op de site van de KNMO. Het overgrote deel van dit reglement komt vanuit het oude bestaande reglement Show 2015. De twee aanpassingen die gedaan zijn en juist om gelijk te lopen met reglement Mars 2019.

Het nieuwe nationaal reglement show 2019 kent dan nu ook de volgende klassen:
a. Kidsklasse;
b. Juniorklasse;
c. Starklasse;
d. Championshipklasse.
Voor de specifieke omschrijvingen omtrent leeftijdsgrenzen in de Kids- en Juniorklasse en de voor de Star- en Championshipklasse beschreven karakteristieken, op basis waarvan een korps een keuze kan maken om in te schrijven in de klasse die het best bij hen past, verwijzen wij kortheidshalve naar het reglement op de KNMO : www.knmo.nl/doelgroepen/show-mars-percussie/reglementen-smp/

Een andere belangrijke wijziging is dat vanaf 1 januari 2019 ook in dit showreglement de promotie- degradatieregeling is vervallen. Een deelnemende vereniging kan dus in principe zelf beslissen in welke klasse men wil uitkomen. Hiermee is in alle reglementen van de SMP-sector de degradatieregeling vervallen.

De eerste gelegenheid op grond waarvan verenigingen zich kunnen inschrijven op basis van dit Nationaal Reglement Show is op zaterdag 15 juni 2019. Overdag kan gestreden worden in de Championshipklasse om de titel Nederlands Kampioen Show. In de avonduren vindt dan de strijd om de ODSC-titel plaats. Voor meer informatie omtrent het ODSC zie http://www.odsc-assen.nl

Foto: Erik Tipker - ETdesign

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 11 MAA 2019 - 11:57
Laatste update: 11 MAA 2019 - 13:03