Ook in 2023 Open Podium in Limburg

Ook in 2023 Open Podium in Limburg

De Limburgse muziekorganisaties gaan bekijken of het Klankkleur-Festival voor herhaling vatbaar is. Dat zei LBM-voorzitter Noël Lebens tijdens de eerste editie van het evenement in De Maaspoort in Venlo. De formule Open Podium komt volgend jaar bij de concoursen van de LBM hoe dan ook terug.

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en het Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) bundelden hun krachten voor de organisatie van het eerste Klankkleur-Festival in Theater De Maaspoort in Venlo. Naast officiële concoursdeelname konden zowel blaasorkesten als slagwerkgroepen gebruikmaken van het Open Podium, bedoeld als stip op de horizon om naartoe te werken zonder wedstrijdelement. “We gaan deze eerste editie evalueren en bekijken of het mogelijk is om vaker een gemeenschappelijke invulling aan activiteiten te geven”, zei Lebens in Venlo. “We juichen het toe om samen te musiceren. Ontmoeten is belangrijker dan moeten.”

Tips en tops
Tijdens de concertconcoursen van de LBM is het volgend jaar sowieso mogelijk om deel te nemen aan een Open Podium. Zowel tijdens het voorjaarsconcours op 16 april in De Maaspoort in Venlo als tijdens het najaarsconcours op 5 november in de vernieuwde Oranjerie in Roermond kunnen blaasorkesten, slagwerkgroepen, jeugdorkesten en ensembles een optreden van maximaal een half uur verzorgen. Ze kunnen daarbij kiezen of ze van de jury tips en tops willen ontvangen of alleen een optreden willen verzorgen. Lebens: “Met name voor de jeugd is dit een goede gelegenheid om op zo’n mooi podium te mogen proeven aan het echte concourswerk.”
Ook provinciale muziekconsulent Rob Janssen roept verenigingen op om gebruik te maken van het Open Podium. “Dirigenten die aan de eerste editie deelnamen, wisten wel dat het niet perfect zou zijn. Maar ze kregen adviezen van de jury waar ze op verder kunnen bouwen. Zeker voor jonge muzikanten is het een leerzame ervaring om in zo’n mooie zaal te mogen optreden.”

Inschrijvng
Inschrijving voor het concertconcours of Open Podium op 16 april 2023 in Venlo kan tot 1 december. Tot 1 maart 2023 kan ingeschreven worden voor het evenement op 5 november in Roermond. Meer informatie: www.lbmblaasmuziek.nl/concertconcoursen. 

Op de foto: Het Klankkleur-Festival bracht een mix aan disciplines bijeen.

Gepubliceerd: 16 NOV 2022 - 13:27
Laatste update: 17 NOV 2022 - 19:53