Oost Gelders Jeugdorkest zoekt verbinding 

Oost Gelders Jeugdorkest zoekt verbinding 

Het Oost Gelders Jeugdorkest (OGJO) viert zijn 10-jarig bestaan met een bijzonder concert op zaterdag 7 oktober in het Amphion Theater in Doetinchem. Onder de titel Connect zoekt het 70-koppige projectorkest onder leiding van Henk-Jan Heijnen de verbinding met andere culturen door samen te werken met artiesten met een niet-Nederlandse culturele achtergrond.

Het uit Syrië afkomstige DuoDuo bestaande uit Jawdat Shaabo en Ammar Melhem verwonderen met hun spel op traditionele gitaren, de baglama en de ud. Zij zullen zowel soleren als samen met het OGJO musiceren. De veelbelovende dj en producent Fernando Rijstenberg met Braziliaanse roots uit zijn creativiteit in muzikale beats die tijdens Connect worden samengevoegd met het orkest en een rapper. Een Molukse band kleurt de avond verder in met opzwepende muziek.

Culturen
Het OGJO speelt zelf nog verschillende orkestwerken en trakteert het publiek op een feest van culturen en muziekstijlen. Verschillende werken zijn nog nooit eerder door een orkest uitgevoerd en zijn speciaal voor Connect gearrangeerd. De meewerkende artiesten vertellen allen over hun levensreis en welke rol muziek hierin heeft gehad. De rode draad in het concert zal de verbinding zijn die steeds opnieuw ontstaat bij het beoefenen van muziek. Beleef een avond vol wereldmuziek en inspirerende verhalen.

Projectbasis
Het OGJO is een harmonieorkest op projectbasis dat jonge muzikanten in de leeftijd van 15 tot 25 jaar de kans geeft om indrukwekkende showconcerten te verzorgen. De muzikanten zijn afkomstig van 25 orkesten uit de regio en daarbuiten. Binnen korte repetitietijd wordt een divers en boeiend repertoire ingestudeerd. Na eerdere succesvolle edities in onder andere Winterswijk, Groenlo, een optreden op de Zwarte Cross en een tour door de Achterhoek, presenteert het OGJO zich dit najaar op het grootste podium tot nog toe: het Amphion Theater.

Connect door Oost Gelders Jeugdorkest, DuoDuo, Fernando Rijstenberg, Molukse band | zaterdag 7 oktober 2023, 20.00 uur | Amphion Theater Doetinchem | Kaarten: klik HIER

Gepubliceerd: 27 SEP 2023 - 08:49
Laatste update: 27 SEP 2023 - 08:52