Open Duits kampioen Edelweiss op Nationale Taptoe

Open Duits kampioen Edelweiss op Nationale Taptoe

Jachthoorn- en trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen is door de Stichting Nationale Taptoe uitgenodigd om 27, 28 en 29 september deel te nemen aan de Nationale Taptoe in Rotterdam. Edelweiss is daarmee het enige burgerkorps dat de square van Ahoy mag betreden.

Het Limburgse mars- en showkorps won vorige week tijdens het Deutsches Musikfest in Osnabrück met 96 punten het open Duits kampioenschap in de afdeling concertwedstrijden (hoogste divisie) voor marchingbands. Het Heerlense korps kwam ook uit in de marswedstrijden waar het met 84,33 punten een eerste prijs pakte.

Edelweiss was door de Bundesvereinigung Deutscher Musikverbände (BDM) uitgenodigd om naar Osnabrück te reizen. Het evenement vindt één keer in de zes jaar plaats, telkens in een andere deelstaat. Daarbij vaardigen alle Duitse muziekorganisaties deelnemers af. Circa 300 voornamelijk Duitse verenigingen met in totaal zo'n 15.000 muzikanten maakten hun opwachting tijdens diverse wedstrijdonderdelen verspreid over bijna 40 locaties zoals sportvelden en - hallen in de stad. Het muziekfeest werd afgesloten met een grote streetparade waaraan Edelweiss deelnam en live op televisie werd uitgezonden door de Norddeutscher Rundfunk (NDR).

Een drukke periode voor Edelweiss dat vóór de zomervakantie nog naar Bad Münstereiffel gaat voor een weekend vol blaasmuziek en ook nog deelneemt aan de Rasteder Musiktage, beide in Duitsland. Na de vakantie gaat het verder met een optreden dichterbij huis, de Bevrijdingstaptoe in Brunssum en daarna nog de absolute kers op de taart van dit seizoen, deelname aan de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam.

Kaartverkoop van de Nationale Taptoe: KLIK HIER. 

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 11 JUN 2019 - 08:24
Laatste update: 11 JUN 2019 - 09:16