Open Europese titel voor PPJBAD Brass

Open Europese titel voor PPJBAD Brass

De ad hoc blaasorkest PPJBAD Brass uit Tolbert heeft in het Duitse Rastede de open Europese titel bij de concertwedstrijden gewonnen. Dirigent Rieks van der Velde werd uitgeroepen tot beste dirigent.

Het Groningse gelegenheidsorkest behaalde bij de concertwedstrijden in de hoogste klasse 97,33 punten. De Internationale Rasteder Musiktage in het noordwesten van Duitsland zijn traditioneel erg in trek bij Nederlandse muziekverenigingen. Meer dan de helft van de zeventig deelnemers aan de 64e editie kwam uit ons land. Drieduizend muzikanten uit zeven landen namen het afgelopen weekeinde deel aan tal van wedstrijdonderdelen. Voor PPJBAD Brass Tolbert was het reeds de derde Europese titel. Het ad hoc orkest won het kampioenschap ook al in 2013 en 2014.

Foto: Facebook PPJBAD Brass

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 30 JUN 2019 - 19:07
Laatste update: 30 JUN 2019 - 19:10