Open slagwerkkampioenschap schuift door naar najaar

Open slagwerkkampioenschap schuift door naar najaar

De organisatie van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) heeft besloten om de voor 17 april geplande wedstrijd voor het tweede jaar op rij te cancelen. De verlenging van de lockdown heeft het evenement de das omgedaan. Het bestuur hoopt dat de ontwikkelingen rond het coronavirus in het najaar meer ruimte bieden om de kampioenschappen alsnog te kunnen organiseren.

Vorig maand was het bestuur nog optimistisch. Door allerlei maatregelen te nemen dacht de organisatie dat de wedstrijd in april toch door zou kunnen gaan. Ervan uitgaande dat er voor het toelaten van publiek nog wel beperkingen zouden gelden, was een professioneel bedrijf ingeschakeld om een livestreamuitzending te verzorgen. Voor een coronaproofeditie zou bovendien worden uitgeweken naar het Kulturhus in Elspeet. Deze locatie biedt meer mogelijkheden om een éénrichtingsroute in te richten het Schaffelaartheater in Barneveld. Deelnemers kunnen er hun instrumentarium opbouwen, hun optreden verzorgen en het podium vrijmaken zonder veel met anderen in contact te komen. Ook de loting voor de volgorde van optreden zou komen te vervallen. De jurering zou niet vanuit een afgesloten jurybox plaatsvinden maar gewoon vanuit de zaal. Maar ook met deze vergaande maatregelen is het niet mogelijk om het evenement in april te organiseren. “We hebben alles geprobeerd om voor een alternatief te zorgen, maar helaas kan het kampioenschap zelfs met dit concept geen doorgang vinden”, zegt het bestuur in een brief aan de deelnemers. “Verenigingen kunnen niet of te weinig repeteren. Een aantal heeft al aangegeven dat het tekort dag wordt om adequaat voorbereid deel te kunnen nemen.”

Het bestuur van ONSK gaat nu aan de slag om het evenement in het najaar van 2021 alsnog op touw te kunnen zetten. Dat zal onder meer afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van een geschikte locatie. Binnen een paar weken hoopt het bestuur een alternatieve datum bekend te kunnen maken.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 14 JAN 2021 - 12:05
Laatste update: 14 JAN 2021 - 13:42