Openlucht NK's mars en show gaan alle drie door

Openlucht NK's mars en show gaan alle drie door

De drie openluchtkampioenschappen die de KNMO-doelgroep Show, Mars en Percussie (SMP) dit jaar op de agenda heeft staan, gaan alle drie door. Voor alle SMP-kampioenschappen hebben zich inmiddels voldoende deelnemers aangemeld om de wedstrijden door te laten gaan. Dat betekent niet dat ze ook zijn volgeboekt. Voor alle NK's kan nog volop worden ingeschreven.

Dat zei SMP-voorzitter Jaap van Waveren gisteren tijdens het NK Concertwedstrijden Slagwerkensembles in Assen. Hoeveel en welke korpsen voor de diverse kampioenschappen hebben ingeschreven, wilde Van Waveren nog niet bekendmaken. “Het zijn er in ieder geval voldoende om de wedstrijden definitief door te laten gaan”, zei hij.

Dat betekent dus ook dat dit jaar voor het eerst volgens de nieuwe reglementen het NK Mars (marcherend en stilstaand) in de openlucht gehouden wordt. Vorig jaar moest deze wedstrijd wegens gebrek aan deelnemers worden geschrapt. Het NK Mars in de nieuwe Championship- en Starklasse vindt plaats op 20 juni op de (kunstgras)terreinen van SV Spakenburg. Een week eerder is in Assen in samenwerking met de Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) het NK Show in de Championship- en Starklasse. Het NK Jeugd Mars en Show is op 27 juni in Huizen.

Inschrijven is voor alle wedstrijden nog mogelijk tot 1 mei via: https://www.knmo.nl/nks-smp/

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 02 FEB 2020 - 10:55
Laatste update: 02 FEB 2020 - 10:58