Oranje Minnertsga speelt Anne Frank tijdens herdenking

Oranje Minnertsga speelt Anne Frank tijdens herdenking

De fanfare van Christelijke muziekvereniging Oranje uit Minnertsga verleende op zaterdag 4 mei haar medewerking aan de gemeentelijke herdenkingsceremonie in samenwerking met het 4 en 5 mei comité. Ter gelegenheid van het 125 jarig jubileum van de muziekvereniging verzorgde de fanfare o.l.v. Bienze IJlstra een herdenkingsconcert. De presentatie was in handen van Andries de Haan.

Na de herdenkingsplechtigheid bij het monument en de kransleggingen op het kerkhof gaf de fanfare een herdenkingsconcert in een goed gevulde Groate Kerk met prachtige muziek passend bij 4 mei.

Zo werd ‘The Story of Anne Frank’ gespeeld ondersteund door foto’s uit het leven van Anne Frank. De zeer getalenteerde violiste Eline de Vries speelde hier ook in mee en wist daarnaast alle aanwezigen kippenvel te bezorgen met haar uitvoering van Schindler’s List.

De muziek van Soldaat van Oranje was erg herkenbaar voor het publiek. In de uitvoering van ‘Band of Brothers’ kwam dameskoor ‘Different Sound’ uit Minnertsga verassend uit de hoek door prachtig mee te zingen wat zorgde voor een extra emotionele lading bij de filmbeelden die vertoond werden.

Een speciaal optreden van danseres Jolien van Steinvoorn bij ‘Hymn to the fallen’ deed de harten van het publiek smelten. Enkele jeugdleden van Oranje droegen een zelf geschreven gedicht voor als inleiding op de muziek voor 4 en 5 mei, ‘In vredesnaam’, bekend van de nationale herdenking op de Dam. Kortom een indrukwekkend en verassend concert wat volgens vele aanwezigen te kort duurde.

In het kader van het jubileumjaar van Oranje volgen meer concerten en optredens. Kijk voor het volledige programma op www.oranje-minnertsga.nl of volg de vereniging op Facebook en Instagram.

Tekst: Aanlevering Oranje - Foto: Goffe Jensma.

Gepubliceerd: 05 MEI 2019 - 16:04
Laatste update: 06 MEI 2019 - 12:05