Orginal Egerländer Festival: hoogfeest van de blaasmuziek

Het Original Egerländer Festival is het grootste Blasmusik Open Air Festival van Duitsland. Het evenement wordt donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) voor de eerste keer gehouden. Duizenden muziekfans komen naar het cultuur- en vrijetijdspark Tanzbrunnen in Keulen om samen feest te vieren. Voor blaaskapellen en groepen uit Nederland geldt een speciale kortingsregeling.

Het Orginal Egerländer Festival staat garant voor een mix van de hoogste muzikale kwaliteit en opperste feeststemming. Donderdag 26 mei is het Hemelvaartsdag, maar in Duitsland is het dan ook vaderdag. De hele blaasmuziekfamilie viert dit feest midden in de goedgeluimde stad Keulen met muziek van topblaaskapellen. Met voorop de meest succesvolle blaaskapel ter wereld: Ernst Hutter & Die Egerländer Musikanten - Das Orginal. Zij staan op een unieke manier symbool voor de hoogste normen aan muzikale kwaliteit en de intense vriendschap tussen muzikanten en publiek.

Verder laten kapellen en groepen zoals Die kleine Egerländer Besetzung - Das Original, Southbrass, die Kaiser Musikanten en Kapelle So & So met hun harmonisch spel en frisse ideeën de muzikantenharten sneller kloppen. Het programma wordt omlijst door de feest- en carnavalskapellen Druckluft, Swinging Funfares en het Bundesfanfarenkorps Neuss-Furth.

Voor muziekkapellen en -verenigingen geldt een bijzonder aantrekkelijk aanbod. Zij ontvangen 10 euro korting op ieder individueel ticket.

Vaderdag - muzikantenfeestdag, een heerlijk Kölsch biertje en de beste blaasmuziek. Dat maakt donderdag 26 mei een uitstapje naar Keulen dubbel en dwars waard.

Kijk voor kaarten op: www.festival.huttermusic.com 

Foto: Ulrich Haas

Gepubliceerd: 02 MEI 2022 - 20:08
Laatste update: 02 MEI 2022 - 20:22