Original Egerländer Festival: hoogfeest van de blaasmuziek

Original Egerländer Festival: hoogfeest van de blaasmuziek

Donderdag 26 mei: driedubbel feest in Duitsland. Onze oosterburen vieren die dag niet alleen Hemelvaartsdag, maar ook Vaderdag. En voor de liefhebbers van de blaasmuziek is er nog een extra reden om een feestje te vieren: de eerste editie van het Original Egerländer Festival.

Duizenden muziekfans komen op donderdag 26 mei naar het cultuur- en vrijetijdspark Tanzbrunnen in Keulen om samen feest te vieren. Het Original Egerländer Festival is het grootste Blaasmuziek Open Air festival van Duitsland. Voor blaaskapellen en groepen uit Nederland geldt een speciale kortingsregeling.

Mix
Party-Stimmung pur! En niet alleen voor vader, maar voor de hele familie. Het Original Egerländer Festival staat met deelname van acht gerenommeerde blaaskapellen garant voor een mix aan genres en stijlen op het hoogste muzikale niveau. De hele blaasmuziekfamilie viert in het centrum van Keulen Vaderdag met muziek van topblaaskapellen. Met voorop de meest succesvolle blaaskapel ter wereld: Ernst Hutter & Die Egerländer Musikanten - Das Orginal. Zij vertolken op unieke wijze de legendarische Egerländer-sound die 65 jaar na de oprichting door Ernst Mosch van generatie op generatie is overgegaan. Ernst Hutter en zijn kapel staan symbool voor muzikale kwaliteit en intense vriendschap tussen muzikanten en publiek.

Sound
Verder is Die kleine Egerländer Besetzung - Das Original van de partij. Ook zij maken in de blaasmuziekwereld al jaren furore met hun frisse, virtuoze en onmiskenbare sound. Dat bewijzen de miljoenen streams van hun video's en het grote succes van hun laatste album vol originele composities.

Frisse ideeën
Voordat de beide Egerländerkapellen het podium betreden laten de Zuid-Tiroler muzikanten van Southbrass, die Kaiser Musikanten en Kapelle So & So ieder in hun eigen stijl met hun harmonische spel en frisse ideeën de muzikantenharten sneller kloppen. Het programma wordt omlijst door de feest- en carnavalskapellen Druckluft, Swinging Funfares en het Bundesfanfarenkorps Neuss-Furth.

Aanbod
Voor muziekkapellen en -verenigingen geldt een bijzonder aantrekkelijk aanbod (zie kader hieronder). Zij ontvangen 10 euro korting op ieder individueel ticket. Hemelvaarstdag (in Duitsland tevens Vaderdag), een heerlijk Kölsch biertje en de beste blaasmuziek. Dat maakt donderdag 26 mei een uitstapje naar Keulen dubbel en dwars waard.

Kijk voor kaarten op: www.festival.huttermusic.com 

 

MET DE HELE KAPEL NAAR KEULEN 
Voor kapellen en verenigingen die van het Original Egerländer Festival een groepsuitstapje willen maken zijn speciale tickets in de aanbieding. Als je met de hele club naar Keulen reist om deze unieke blaasmuziekdag samen te beleven, krijg je 10 euro per persoon korting op een individueel ticket. Voorwaarde is dat je met minimaal 15 personen bent en samen de tickets bestelt. Dat kan door een e-mail te sturen naar: info@huttermusic.com. 

Foto’s: Paul Gärtner

Gepubliceerd: 17 MEI 2022 - 11:38
Laatste update: 17 MEI 2022 - 11:42