Orkest Centraal kijkt vooruit met project De Zijderoute

Orkest Centraal kijkt vooruit met project De Zijderoute

Orkest Centraal hoopt na de zomervakantie de draad weer te kunnen oppakken met het nieuwe project De Zijderoute. Deze activiteit loopt van half september tot begin november 2020.

Centraal Azië is een adembenemend stukje van de wereld. Hier ontmoeten Oost en West elkaar. De (klassieke) zijderoute of zijdeweg was een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië, waarlangs gedurende vele eeuwen handel werd gedreven tussen China en het oosten van Azië aan de ene kant en het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied aan de andere kant. Eeuwenlang, van de klassieke oudheid tot de late middeleeuwen, was de zijderoute de belangrijkste verbinding tussen oost en west. In de geschiedenis kende de route verschillende paden maar steeds kruiste de route mysterieuze landen als Armenië, Oezbekistan, Kirgizië, Mongolië etc..

Het gebergte de Kaukasus vormt een belangrijke gedeeld kenmerk van deze landen. door de vermenging van Oost en West, en ook de nadrukkelijke aanwezigheid van het tegenwoordige Rusland drukte een grote stempel op de culturele ontwikkeling van dit gebied. Het programma van Orkest Centraal vormt zich rond componisten uit dit gebied die hun muziek grotendeels baseerden op de nationale muziekcultuur. We komen werken tegen uit de klassieke periode maar ook moderne werken die gebaseerd zijn op Centraal-Aziatische muziek.

Meer informatie over het programma, de repetities en aanmelden via www.orkestcentraal.nl

Let op! Alleen bij voldoende aanmeldingen kan het project doorgaan. Mocht het project toch onverhoopt niet kunnen starten in verband met de corona-maatregelen, dan krijg je je inschrijfgeld terug. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je via bit.ly/kwnieuwskrant in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 06 MEI 2020 - 09:14