Orkestfestival Spanjaardsgat zet Breda in Spaanse sferen 

Orkestfestival Spanjaardsgat zet Breda in Spaanse sferen 

Eindelijk, het mag weer! Na drie jaar radiostilte klinkt er met Pinksteren weer muziek in de haven van Breda. Een nieuwe editie van het Spanjaardsgatfestival komt eraan. Een openluchtfestival dat nagenoeg volledig in het teken staat van de blaasmuziek.

Spanjaardsgat is een echt orkestfestival geworden. Heel veel mensen in Breda en omgeving spelen een instrument. Daarom biedt Spanjaardsgat amateurmuzikanten, maar ook professionele orkesten en artiesten, graag een groot en professioneel podium.

Veelzijdigheid
Het Spanjaardsgat Festival laat de veelzijdigheid van blaasmuziek zien. Van vrolijke pop, Eric Clapton en Santana tributes, flamenco tot de Bolero van Ravel. Met gastoptredens van Belle Perez, Dennis van Aarssen, Pater Moeskroen en de New Cool Collective. Zij spelen samen met grote orkesten, die je normaal gesproken alleen op binnenpodia ziet. Kom alles te weten over de Spaanse Bolero onder leiding van maestro Jules van Hessen. Je kent hem vast van tv als recent van de Negende van Tijl.

Fiësta Espanola
Het programma van 2022 heeft een Spaans tintje. De Bolero van Ravel komt voorbij, uitgevoerd door het Philips Symfonie Orkest. Belle Perez zingt Spaanse liedjes met het Breda’s Festival Orkest. Je krijgt het beroemde Concerto d’Aranjuez te horen in een speciale bewerking met flamencogitarist Laurens van Wessel. En het Academie Orkest neemt flamencogroep Vamos en danser Herman Bosker mee. De Marinierskapel brengt met crooner Dennis van Aarssen een avond vol evergreens.

Breda Zingt
Afsluiter en nieuw dit jaar is Breda Zingt: met begeleiding van harmonie St. Caecilia Bavel meezingen met klassiekers, evergreens, pophits en eigentijdse liedjes.

Spanjaardsgat festival 1 t/m 6 juni: www.hetspanjaardsgat.nl 

 

SPANJAARDSGATFESTIVAL VAN DAG TOT DAG

Woensdag 1 juni - 20.30 uur
Swing while you’re drinking
Marinierskapel ft. Dennis van AarssenDe Marinierskapel der Koninklijke Marine brengt onder leiding van Arjan Tien evergreens en klassiekers. Met als gast crooner Dennis van Aarssen (winnaar The Voice 2019).

Donderdag 2 juni - 20.30 uur
Guitar heroes on the water
Militair Academie Orkest

Optreden met een Spaans karakter, onder meer door een gastoptreden van de Bredase groep Vamos, die de Spaanse flamenco met veel energie het publiek inslingert. Omlijst met vurige flamencodansen door Herman Bosker van dansschool Ritmo Rosario. Vervolgens kruipt Co Vergouwen in de huid van Santana. De afsluiter is voor de Eric Clapton Tribute Band met meestergitarist en Blues Challenge winnaar John F. Klaver. Het orkest staat dit jaar onder leiding van kapitein Alfred Willering.

Vrijdag 3 juni - 21.00 uur
Fiësta Espanola
Breda’s festival Orkest ft. Belle Perez

Vaste gast op de Spanjaardsgatconcerten is het Breda’s festival Orkest onder leiding van Jos Schroevers. Het orkest kiest er dit jaar voor om er een Spaans feestje van te maken. Met een speciale bewerking van het beroemde Concerto d’Aranjuez, met flamencogitarist Laurens van Wessel. Maar ook klassiekers in een Spaans jasje, gezongen door Ewoud Feenstra en Anniek Pollkläsener. En als absolute uitsmijter zangeres Belle Perez met Spaanstalige dansmuziek in een moderne popsound.

Zaterdag 4 juni - 12.00 uur
Ode aan de saxofoon!
Iedereen die saxofoon speelt kan meedoen aan deze inspirerende dag. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of dat je professioneel speelt. De Ode aan de saxofoon! start met een optreden van de Bredase saxofoniste Naomi Adriaansz en dj Marlyfox. Daarna een Open-Air-Masterclass van Benjamin Herman (New Cool Collective). Zelf meespelen kan met het ensemble van het Utrechts conservatorium onder leiding van Johan van der Linden. Er zijn voor alle typen saxofoonpartijen beschikbaar. Andreas van Zoelen, docent aan het Tilburgs conservatorium, vertelt over de geschiedenis van de saxofoon.

Zaterdag 4 juni - 21.00 uur
Groove, Jazz en Swing
New Cool Collective Big Band
Al tientallen jaren speelt New Cool Collective zaal na zaal plat. Het 19-koppige orkest is samengesteld uit musici afkomstig uit verschillende scenes. Al die stijlen komen terug in de muziek.

Zondag 5 juni - 14.00 uur
Bolero!
Philips Symfonie Orkest en Maestro Jules
Maestro Jules van Hessen onthult de geheimen van één van de allerberoemdste klassieke hits: Bolero van Maurice Ravel. Wat maakt het domweg herhalen van eenzelfde melodie zo geniaal en waarom heeft het zo’n onvergetelijke impact? Daarna volgt de integrale uitvoering van Ravels meesterwerk door ruim 100 musici van het Philips Symfonie Orkest.

Zondag 5 juni – 21.00 uur
Hela Hola: Feest op het Spaanse Gat
Pater Moeskroen ft. Euphonia
Aanstekelijke folk, knallende feestnummers én meeslepende ballades. Harmonie Euphonia Teteringen blaast samen met de vrolijkste folkband van Nederland het dak eraf.

Maandag 6 juni - 16.00 uur
Let’s have fun
Popkoor B-Vocals, band, veel solisten en harmonie St. Caecilia Bavel
Meezingfestijn met muziek van Abba tot Borsato, van Neil Diamond tot Frans Duijts en van Robbie Williams tot Hazes.

Donderdag 9 juni - vanaf 19.30 uur
James Bond 007
De 007 Bigband een mix van James Bond nummers, zoals You Only Live Twice, Diamonds are Forever, Golden Eye en Another Way to Die.

Spanjaardsgat festival 1 t/m 6 juni: www.hetspanjaardsgat.nl  

Gepubliceerd: 17 MEI 2022 - 12:26
Laatste update: 17 MEI 2022 - 12:31