Orkestworkshops.nl: samen muziek maken ondanks corona

Orkestworkshops.nl: samen muziek maken ondanks corona

Je orkest ligt al maanden stil en er is nog lang geen zicht op wanneer er weer voltallige repetities, laat staan optredens, kunnen plaatsvinden. Je mist de gezelligheid en het plezier van samen muziek maken. Straks verlies je nog het plezier in je fantastische hobby. Tijd voor andere inspiratie. Improvisatiecoach, saxofonist, dirigent en componist Werner Janssen heeft een programma van live workshops samengesteld, die je als orkest de ruimte bieden om elkaar te ontmoeten en andere muziek te spelen dan je in normale tijden gewend bent.

Orkestworkshops.nl biedt namelijk leerzame workshops met een knipoog naar improvisatie. Gespecialiseerd in blaasorkesten: van harmonieorkest tot fanfare, brassband, bigband, blaaskapel en dweilorkest. Ontdek hoe ook jouw orkest zonder bladmuziek kan spelen. Het programma omvat actieve workshops en passieve masterclasses. Een sessie duurt ongeveer een uur, inclusief ruimte voor feedback en vragen. Bladmuziek en mp3-orkestbanden zijn inbegrepen. Zo kun je het later zelf nog eens oefenen.

Het programma omvat de volgende workshops:
Uit je hoofd spelen. In deze workshop ontdek je dat ook jij vanuit je fantasie jouw eigen muziek kunt spelen. Helemaal zonder bladmuziek!

Improviseren met blaasorkest. In deze workshop verzin je zelf een oosterse soundtrack bij een filmfragment. Met een echte orkestband kun je meespelen.

Ademhaling en sound. De leukste manier om lange noten te oefenen. In deze workshop ontdek je met oefeningen als ‘de ballon', 'de kat' en 'de punaise' hoe je je lichaam optimaal inzet als je blaast.

• Knutselen met muziek. Door Lego-blokjes aan elkaar te klikken, kun je vanuit je fantasie de mooiste bouwwerken maken. Wist je dat je op dezelfde manier jouw eigen variatie van Stille Nacht kunt maken?

Improviseren in alle muziekstijlen. Improviseren kan in alle muziekstijlen. Waan jezelf een Afrikaanse percussionist. In deze masterclass ontdek je wat improviseren in klassieke muziek, Afrikaanse muziek en jazzmuziek met elkaar gemeen hebben.

Kijk voor meer informatie op: KLIK HIER.

(Advertorial)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 09 FEB 2021 - 08:22