OrkestZUID leidt Eine Alpensinfonie in met natuurwandelingen

OrkestZUID leidt Eine Alpensinfonie in met natuurwandelingen

Een ontdekkingstocht in de natuur en ervaren wat muziek met je kan doen. Dat is de insteek van een serie wandeltochten waarmee OrkestZUID de uitvoering van Eine Alpensinfonie van Richard Strauss tot en nog grote belevenis wil maken. Lezers van Klankwijzer krijgen korting op de toegangskaarten. 

Op 18 juni a.s. neemt OrkestZUID het publiek mee de Alpen in met Eine Alpensinfonie van Richard Strauss. Een krachtig klankbeeld van een trektocht door de bergen. Onderweg biedt de muziek prachtige vergezichten en mooie uitkijkjes van een zonsopgang, een waterval, bloeiende weiden, mistvlagen, en als climax een levensgevaarlijke onweersstorm. Kortom: een intense muzikale ervaring van de natuur.

Natuurwandelingen
Om tot in je eigen lijf te ervaren wat deze prachtige muziek met ons doet in de natuur, organiseert OrkestZuid samen met Brabants Landschap op 5 juni om 10.00 uur de mogelijkheid om onder professionele begeleiding de natuur daadwerkelijk in te gaan en de muziek daar ter plekke te ervaren. Neem deze ervaring daarna mee naar het concert op 18 juni.

Er worden drie verschillende soorten natuurwandelingen aangeboden:
Natuurwandeling met natuurgids van Brabants Landschap
Datum: zondag 5 juni van 10.00 tot 12.00 uur
Startpunt: Boschlaan 24 in Heeze (achter kasteel Heeze)
Een heerlijke natuurwandeling in groepen van maximaal 20 personen. De natuurgidsen van Brabants Landschap vertellen over de natuur en de rust die dat kan geven als we ons ervoor open stellen.
Om 10.00 uur klinkt een blazerskwintet van OrkestZuid om de muziek te proeven en te voelen en mee te nemen de natuur in.

Reflectie natuurwandeling met wandelcoach
Datum: zondag 5 juni van 10.00 tot 12.00 uur
Startpunt: Boschlaan 24 in Heeze (achter kasteel Heeze).
Deze wandeling is in een kleinere groep tot 12 personen. De wandelcoach gaat in op de beleving die de natuur ons geeft en welke gevoelens daarbij voor jou passen.
Om 10.00 uur klinkt een blazerskwintet van OrkestZuid om de muziek te proeven en te voelen en mee te nemen de natuur in.

Music-walk voor een echte Mindfulness-ervaring in de natuur
Datum: 7 juni, 9 juni, 14 juni of 16 juni van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur
Startpunt: Molenvelden in Veldhoven (speciale route afgestemd op de muziek)
Mindfulness-therapeut Michèle Bakker gebruikt speciaal geselecteerde muziek die iedere deelnemer meekrijgt op de wandeling en gaat met mindfulness-oefeningen diep in op de helende werking van muziek op het brein en de diepere emoties in onszelf. Deze groepen beperken zich tot maximaal 5 deelnemers.

Klik HIER voor meer informatie.

Kaarten
Kaarten voor deze wandelingen zijn inclusief toegang tot het concert op 18 juni in het muziekgebouw in Eindhoven. 
Klik voor reserveren van kaarten: HIER. Lezers van Klankwijzer kunnen 2,50 euro korting krijgen op de toegangsprijs. Vul hiervoor bij het aangeven van de stoelkeuze de kortingscode Klankwijzer in.

Gepubliceerd: 21 MEI 2022 - 09:11
Laatste update: 21 MEI 2022 - 09:17