Orpheus Musikfest in Zwarte Woud verplaatst naar 2023

Orpheus Musikfest in Zwarte Woud verplaatst naar 2023

Orpheus Reizen uit Maastricht heeft de voor het Hemelvaartsweekend geplande 4-daagse concertreis naar de stad Freiburg in het Zwarte Woud moeten afblazen. De reden is dat op dit moment nog onvoldoende zicht is op de coronamaatregelen die in Duitsland in mei gelden.

Het Musikfest valt bij de gemeente Freiburg onder “Grossveranstaltung”. Dit betekent dat er extra eisen worden gesteld worden aan het festival. Hoe die er in mei uitzien, is nu nog niet bekend. “Als de huidige maatregelen straks ook nog gelden, is organisatie van het festival sowieso niet mogelijk”, laat directeur Nico ter Beek van Orpheus Reizen weten. “De contracten die wij met de hotels en hostels hebben zijn zodanig dat wij nu een beslissing moeten nemen omdat er anders boeteclausules in werking treden wanneer wij annuleren.”

De annulering is een grote teleurstelling voor de elf muziekverenigingen uit Nederland die zich voor de 4-daagse concertreis hadden aangemeld. Zij hadden zich verheugd op een gezellig en muzikaal uitstapje om zo de nare coronaperiode achter zich te laten.

Maar uitstel is geen afstel. Orpheus Reizen wil het festival verplaatsen naar Hemelvaart 2023, van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Gepubliceerd: 20 FEB 2022 - 09:52