Ort heeft Woodstock, Herongen Brass-Beatz

Ort heeft Woodstock, Herongen Brass-Beatz

Het Oostenrijkse dorp Ort heeft zijn Woodstock van de blaasmuziek. Maar wist je dat aan de Neder-Rijn in Duitsland, direct gelegen aan de grens met Nederland bij Venlo, een vergelijkbaar blaasmuziekspektakel plaatsvindt? Het Brass-Beatz Festival in Herongen beleeft zaterdag 13 juli zijn tweede editie.

Het Brass-Beatz Festival bewijst op indrukwekkende wijze dat blaasmuziek veel meer is dan alleen marsen, polka's en walsen. De perfecte combinatie van traditionele en moderne klanken zorgt voor een unieke muziekervaring. De première in 2022 was een groot succes. Ongeveer 2000 toeschouwers vierden tot in de vroege uurtjes feest. De Nederlandse Böhmerwaldkapel opende het festival en bracht het publiek met Boheemse blaasmuziek in Oktoberfest-stemming. Ook de bekroonde band Southbrass en de Ska-Punkrock-formatie Skaver zorgden voor een uitbundige sfeer.

HOOGTEPUNT
Het hoogtepunt van de avond was zonder twijfel het optreden van de Fäaschtbänkler. Deze getalenteerde groep uit Zwitserland zweepte met hun unieke popsound het publiek helemaal op. Hun optredens zijn een must voor elke blaasmuziekfan en trekken ook in Nederland talrijke enthousiaste aanhangers. Ook tijdens de komende editie van het Brass-Beatz Festival zijn ze weer van de partij om het publiek te vermaken met hun dynamische en energieke optredens!

NOG GROTER EN BETER!
Na de grandioze start in 2022 staat nu de tweede aflevering van het Brass-Beatz Festival voor de deur. Zaterdag 13 juli kunnen bezoekers weer genieten van een ongeëvenaarde muziekervaring op een indrukwekkend 60 vierkante meter groot podium, met twee gigantische LED-wanden. De deuren openen om 14.00 uur en het programma belooft van begin tot eind topentertainment:

  • 14.30-16.30 uur: Blechglanz uit het Frankische merengebied opent het festival met traditionele en nieuwe Boheemse blaasmuziek.
  • 17.00-19.00 uur: De reeds uit 2022 bekende band Southbrass brengt het publiek opnieuw aan het dansen.
  • 20.00-22.00 uur: De Fäaschtbänkler zorgen met hun meezingers en aanstekelijke nummers voor een geweldig feest.
  • 22.45-00.45 uur: Die Brasserie sluit af met hun brutale brass sound die de traditionele blaasmuziek overstijgt.

FAMILIEBELEVENIS
Het Brass-Beatz Festival is niet alleen muzikaal een hoogtepunt, maar biedt ook een gevarieerd culinair aanbod. Drankstand en foodtrucks zorgen voor het welzijn van de bezoekers. Overal zijn zitgelegenheden, zodat je het festival comfortabel kunt volgen en tussendoor nieuwe energie kunt opdoen. De organisatoren van Muziekvereniging Herongen kijken er naar uit om samen met talrijke gasten uit Nederland de blaasmuziek te vieren. Want de passie voor blaasmuziek overbrugt niet alleen muzikale grenzen, maar ook regionale en nationale grenzen. Koop nu je tickets voor het Brass-Beatz Festival op 13 juli en beleef een onvergetelijke dag vol muziek, dans en goede sfeer. Hét evenement van het jaar bij onze buren om de hoek aan de Neder-Rijn. Een perfecte bestemming voor een onvergetelijke dag met vrienden en familie.

Praktisch
Brass-Beatz Festival | zaterdag 13 juli, 14.00 uur | Festplatz Herongen, Leuther Strasse 40, Straelen Duitsland (A67 afrit 1b Niederdorf) | Klik voor informatie en tickets HIER.

Foto: Brass-Beatz Festival is het blaasmuziekevenement van het jaar bij de buren aan de Neder-Rijn.

Gepubliceerd: 10 JUL 2024 - 14:28
Laatste update: 11 JUL 2024 - 10:44