Oscar Navarro initieert compositiewedstrijd voor jonge componisten

Oscar Navarro initieert compositiewedstrijd voor jonge componisten

De Spaanse componist Oscar Navarro organiseert een internationale online compositiewedstrijd voor componisten tussen 18 en 39 jaar. Navarro, in 2018 winnaar van de Buma Blaasmuziek Award, wil met dit initiatief jonge getalenteerde componisten (amateurs of professionals) de kans bieden om zich internationaal op de kaart te zetten.

De ingezonden muziekwerken moeten geschreven zijn voor symfonieorkest, harmonieorkest, strijkorkest en kamerensemble. De werken, met een maximale tijdsduur van 30 minuten, mogen nieuwe composities zijn of composities die zijn uitgebracht na 1 januari 2016.

Uit alle aanmeldingen worden tien finalisten geselecteerd, waaruit later drie prijswinnaars worden bekendgemaakt. De werken van de tien finalisten worden op vrijdag 30 april 2021 bekendgemaakt op de website oscarnavarromusic.com. Op deze website is ook alle informatie te vinden over de wedstrijd.

Oscar Navarro (Alicante, 1981) heeft diverse composities voor harmonie- en fanfare, alsmede soloconcerten voor o.a. klarinet op zijn naam staan. Verder houdt hij zich bezig met componeren van film- en televisiemuziek.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 25 NOV 2020 - 19:21
Laatste update: 25 NOV 2020 - 19:33