Oud-dirigent en jurylid Guus Erkens overleden

Oud-dirigent en jurylid Guus Erkens overleden

Op vrijdag 6 maart is oud-dirigent en jurylid Guus Erkens op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. 

Erkens bespeelde vanaf zijn vijfde de cornet bij fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide, het korps dat hij van 1965 tot 1985 dirigeerde en waarmee hij drie keer landskampioen werd in de afdeling superieur. Verder stond hij 32 jaar op de bok bij fanfare Victoria Rimburg, deze vereniging loodste hij van de derde afdeling naar het hoogste niveau. Zijn derde liefde was fanfare Sint Caecilia Hulsberg waar hij gedurende 20 jaar eveneens grote successen bewerkstelligde.

Zijn muzikale carrière bestond niet alleen uit het dirigeren van korpsen. Liefst 35 jaar lang was hij jurylid bij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Een van zijn grootste passies was het opleiden van de jeugd. En met succes! Nationaal en internationaal bekende coryfeeën als Hardy Mertens, Frits Damrow, Hans en Hub Nickel had hij als leerlingen onder zijn hoede.

Naast alle muzikale activiteiten was hij bijna 40 jaar werkzaam in het onderwijs; aanvankelijk op de toenmalige lagere school in Nieuwenhagerheide, vanaf 1963 tot 1996 verdiende hij zijn sporen op de LTS in Kerkrade. Voor al zijn verdiensten ontving Guus Erkens een Koninklijke onderscheiding en de Cultuurprijs van de gemeente Landgraaf.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 08 MAA 2020 - 13:21
Laatste update: 08 MAA 2020 - 13:25