Oud-lid Jamai te gast op jubileum van Brass Band Schoonhoven

Oud-lid Jamai te gast op jubileum van Brass Band Schoonhoven

Wist je dat Jamai in zijn jonge jaren lid is geweest van Brass Band Schoonhoven? Zaterdag 24 september is de zanger/presentator te gast op het jubileumconcert ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de kampioensband.

Brass Band Schoonhoven (BBS) viert het eeuwfeest met een lokaal concert voor iedereen in en rond Schoonhoven met medewerking van diverse artiesten die op één of andere manier een connectie hebben met Brass Band Schoonhoven en/of Schoonhoven zelf.

Jamai
Om te beginnen staat Jamai (Loman) in de line-up. Alles begon in 2002 voor Jamai in de eerste serie van Idols, die hij in een rechtstreeks duel met Jim Bakkum uiteindelijk won. Jamai was daarmee meteen een bekende Nederlander. Het was het begin van een grote carrière. Na medewerking aan The X-factor, heeft Jamai in vele musicals en tv-shows gestaan. Daarnaast is hij ook nog eens een bekend en gewild presentator en jurylid. In de afgelopen twintig jaar heeft hij een indrukwekkend cv opgebouwd en is hij uitgegroeid tot een van de populairste zangers van Nederland. Extra mooi is het feit dat Jamai in zijn jeugd ook nog eens lid is geweest van Brass Band Schoonhoven!

Judith Weusten
Naast Jamai treedt Judith Weusten zowel solo als in een duet met Jamai op. Judith zingt al vanaf kinds af aan en heeft in meerdere musicals gestaan alvorens ze meer naar de klassieke hoek afboog. Haar stem past prachtig in het klassieke repertoire en vooral als operazangeres. Ze volgde haar vervolgopleiding aan de Opera Academy. In 2021 stond ze samen met het Radio Philharmonisch orkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Naast het traditionele repertoire heeft Judith affiniteit met moderne vocale muziek. Ze speelde de hoofdrol in de Australische première van Douglas Knehans’ opera Backwards from Winter. In januari 2020 nam ze zijn meest recente stuk Cloud Ossuary op, dat in 2022 op cd is uitgebracht. Brass Band Schoonhoven is blij en trots Judith te mogen begeleiden tijdens dit concert.

Boudewijn Zwart
Last but not least zal Boudewijn Zwart, jarenlang stadsbeiaardier van Schoonhoven en vele andere steden, de avond presenteren. Hij treedt tevens als pianist in diverse programmaonderdelen op. Brass Band Schoonhoven en Boudewijn hebben al talloze keren samen opgetreden in diverse samenstelling in Nederland en België. Boudewijn is een zeer veelzijdig musicus en kan zowel op piano en kerkorgel, als op beiaards/carillons in binnen- en buitenland en zijn mobiele beiaard uit de voeten. Daarnaast weet hij zijn muziek altijd met veel enthousiasme te presenteren aan het publiek, regelmaat in samenwerking met zijn creatieve dochter Lydia. Boudewijn is jarenlang inwoner van Schoonhoven geweest en heeft ook diverse keren meegewerkt aan Het Oude Haven Concert van Schoonhoven Klassiek. Al met al een line-up van bijna allemaal Schoonhovense artiesten, voor alle Schoonhovenaren en een ieder die wil genieten van een verrassende, gevarieerde avond met topmuziek!

Concertzaal
Het concert vindt plaats in de grote zaal van het Schoonhovens College. Deze plek heeft een speciale plek in het hart van zowel Brass Band Schoonhoven als Jamai. De band heeft er jarenlang vele evenementen georganiseerd en is er al die jaren zeer hartelijk ontvangen en begeleid.

Jamai heeft op Het Schoonhovens College zijn middelbare school gevolgd. Er is destijds tijdens de opnames van Idols gefilmd en 20 jaar later keerde Jamai voor concertopnames voor het programma Tour de Frans nogmaals op deze locatie terug. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met SPOMUZA Schoonhoven. Brass Band Schoonhoven zal Het Schoonhovens College omtoveren tot een prachtige concertzaal waar op 24 september veel te genieten valt.

Schoonhoven Proms met Brass Brand Schoonhoven, Jamai, Judith Weusten en Boudewijn Zwart | zaterdag 24 september, 20.15 uur | Schoonhovens College |Kaarten: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Schoonhoven-Proms

FOTO: Warbermedia/aanlevering BB Schoonhoven

Gepubliceerd: 06 SEP 2022 - 15:09