Oud-topambtenaar: ‘Cruciale rol voor verenigingen in tijden van crisis’

Oud-topambtenaar: ‘Cruciale rol voor verenigingen in tijden van crisis’

“Verenigingen, verbanden waarbinnen mensen zich gezamenlijk inzetten voor iets wat zij de moeite waard vinden, zo blijkt uit onderzoek, vervullen in crisistijden een vitale rol. Zij helpen mensen om samen door de acute crisis te komen en om daarna met een gedeeld perspectief de toekomst tegemoet te treden. De behoefte daaraan zal groter zijn dan ooit.” Dat zegt adviseur en publicist Thije Adams in de nieuwe uitgave van Klankwijzer Magazine.

Adams werkte voor het Ministerie van WVC en OCW onder meer in de functie van Directeur Algemeen Cultuurbeleid en Directeur Internationale Betrekkingen. Momenteel is de voormalige topambtenaar werkzaam als zelfstandig adviseur en publicist op het snijvlak van kunst, cultuur en beleid. Twee jaar geleden schreef hij in opdracht van de KNMO de spraakmakende essay Blaasmuziek: verleden, heden en toekomst.

Op uitnodiging van de redactie van KNMO Klankwijzer laat hij in de juni-uitgave van Klankwijzer Magazine zijn licht schijnen over de blaasmuziek in en na de coronacrisis.

Dit en nog meer interessante artikelen vind je in KNMO Klankwijzer Magazine 2020-2 dat vorige week bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat is gevallen. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris.

Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 22 JUN 2020 - 09:04
Laatste update: 22 JUN 2020 - 09:09