Overzicht concoursen 2021 op Klankwijzer

Overzicht concoursen 2021 op Klankwijzer

De agendarubriek van KNMO Klankwijzer biedt een overzicht van alle concert- en solistenconcoursen en open kampioenswedstrijden in 2021, voor zover deze op dit moment bekend zijn.

KLIK HIER voor een compleet overzicht van alle concoursen in heel Nederland. Ontbrekende concoursen kunnen worden doorgegeven via redactie@klankwijzer.nl.

Uiteraard zijn alle geplande evenementen onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond het coronavirus.

Zoals bekend zijn alle officiële concoursen van dit jaar door de corona-uitbraak geschrapt. Als gevolg hiervan zijn voor de blaasorkesten de bepalingen met betrekking tot de vijfjaarlijkse concoursverplichting aangepast. Het Algemeen Bestuur van de KNMO heeft eind april hierover het volgende besloten:

  • Alle orkesten die dit jaar voor een concours hadden ingeschreven, worden geregistreerd als concoursdeelnemer in 2020. Voor deze orkesten begint de termijn van de verplichte concoursdeelname van 1 x per 5 jaar opnieuw begint te tellen. Dat betekent dus dat verenigingen die voor 2020 ingeschreven hadden voor een officieel concours zonder op concours te gaan hebben voldaan aan hun ‘concoursverplichting’ en in principe pas weer over 5 jaar aan een concours hoeven deel te nemen om hun divisie te behouden. De KNMO hoopt echter dat deze orkesten zodra dit weer mogelijk is, eerder zullen deelnemen aan de concoursen van de KNMO-bonden. Bij een aantal bonden zijn de inschrijfmogelijkheden voor volgend jaar al opengesteld.
  • Orkesten die deelnemen aan het WMC in 2022 en daarbij aan hun concoursverplichting in 2021 voldoen krijgen uitstel tot het WMC van 2022.
  • Voor alle andere orkesten geldt dat het jaar 2020 niet wordt meegerekend voor wat betreft hun vijfjaarlijkse verplichte concoursdeelname. 2020 telt voor de berekening van de vijfjaarlijkse termijn dus niet mee.

Foto: Kees Staps

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 02 AUG 2020 - 14:21
Laatste update: 02 AUG 2020 - 14:32