Passie en vuurwerk met Eric Vloeimans en Tuur Florizoone

Passie en vuurwerk met Eric Vloeimans en Tuur Florizoone

Trompettist Eric Vloeimans en accordeonist Tuur Florizoone geven zondag 9 juli  in Het Koelhuis in Zutphen een concert dat bol staat van passie en vuurwerk.

"Ik was al jaren geïnteresseerd in het geluid van de accordeon, maar had daar nog nooit de juiste muzikant bij gevonden. Totdat ik op het werk van Tuur Florizoone gewezen werd." Nadat Eric Vloeimans opnames van de Vlaming had gehoord wist hij genoeg, die muzikant moest en zou hij ontmoeten! Hij zocht hem op met de vraag die je kinderen ook vaak aan elkaar hoort stellen: "Wil je met me spelen?" Dat wilde Florizoone wel, graag zelfs. "Gelukkig kende hij mijn werk en toen was het eigenlijk meteen duidelijk", aldus Vloeimans.

 "Soms ontmoet je iemand en daar spreek je misschien hooguit drie minuten mee, en toch lijkt het of je die ander al een eeuwigheid kent. Zo was het met Tuur ook ... alleen spraken we niet, maar maakten we muziek. De muziek is onze taal."

Trompettist Eric Vloeimans is een topattractie in de Europese jazzscene. Niemand haalt zoveel verschillende klankkleuren uit de trompet, niemand heeft zo’n ferme en tegelijk warme toon, niemand speelt zo intens en weet dat de zaal ook tot in de tenen mee te laten voelen.

Op erg korte tijd is accordeonist Tuur Florizoone uitgegroeid tot wellicht een van de meest geliefde muzikanten van Vlaanderen. Met grote flair en onweerstaanbare podium présence bewijst hij dat zijn ongewone instrument tot meer in staat is dan de gebruikelijke hoempapa op de straathoek.

Melancholische, eenvoudige melodietjes die de aanzet zijn voor een breed palet aan emoties en kleuren zijn Tuurs forte. Met een minimum aan middelen, zoveel mogelijk muziek maken. De passie en emotie vonkt van zijn accordeon. Samen met Eric Vloeimans belooft dat vuurwerk. Wat er precies gebeurt, hangt af van het moment. Zeker is in ieder geval dat deze prachtige combinatie u alle hoeken van muziek laat horen.

Je kunt vooraf genieten van een huisgemaakte lunch.

Lunch en/of ticket via www.hetkoelhuis.nl

Gegevens:
Datum: Zondag 9 juli 2023
Tijden: Lunch: 12.00 uur Concert: 14.00 uur
Ticket 19,50 euro
Lunch 15,00 euro

Adres: Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1, Zutphen

Gepubliceerd: 03 JUN 2023 - 12:04