Passiviteit in coronatijd kost leden

Passiviteit in coronatijd kost leden

Muzikanten stellen het op prijs dat verenigingen ondanks de muzikale lockdown allerlei activiteiten op touw zetten om hun leden betrokken te houden. Dat blijkt uit de vele reacties naar aanleiding van de poll van KNMO Klankwijzer om de loyaliteit van muzikanten aan hun vereniging te peilen.

Uit het onderzoek blijkt dat muzikanten erg loyaal zijn als het gaat om het doorbetalen van de contributie, ook al liggen de repetities en optredens al maanden stil. Muzikanten waarderen het dat verenigingen ondanks alle belemmeringen toch alles in het werk stellen om hun leden betrokken te houden in de vorm van online activiteiten of thuisbezorgen van een attentie.

Een aantal muzikanten geeft echter aan dat hun vereniging niets of weinig heeft gedaan om met hun leden in contact te blijven. Ze twijfelen daardoor of ze nog wel lid willen blijven of hun contributie willen doorbetalen. De liefde moet wel van twee kanten komen. 

De uitslag en reacties op de poll ‘Hoe loyaal ben jij aan je vereniging?’ vind je op de voorpagina en pagina 3 van de digitale uitgave van KNMO Klankwijzer. KLIK HIER.

Foto: Online activiteiten om de leden betrokken te houden worden op prijs gesteld.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 03 MEI 2021 - 18:48
Laatste update: 04 MEI 2021 - 08:51