Percussie studeren? Ga voor een gratis proefles bij AMPA

Percussie studeren? Ga voor een gratis proefles bij AMPA

De Academy of Music and Performing Arts (AMPA) is een ambitieus, innovatief conservatoriumprogramma. AMPA brengt studenten naar een hoog niveau van excellentie en verbindt muziek met andere kunstvormen zoals dans, theater en beeldende kunst. De kern van het programma bestaat uit artistieke excellentie, een internationale omgeving, ondernemerschap, intensief samenwerken met ensembles in residence en interdisciplinariteit. AMPA leidt studenten op om leiders te worden in hun veld en een belangrijke rol te spelen bij het ontwikkelen van een nieuwe visie op het muzikantschap.

De afgelopen twintig jaar is het vak van klassiek percussionist drastisch veranderd. Waar een percussionist vroeger getraind werd een bijdrage te leveren in het symfonisch orkest, wordt nu verwacht dat zij veel breder inzetbaar zijn. Ze treden op in het theater, met kamermuziek of percussie-ensembles, initiëren samenwerkingen met andere kunstenaars zoals choreografen, visueel kunstenaars of dj’s, ze vormen hun eigen groepen of specialiseren in andere speelstijlen zoals Japanse of Afrikaanse percussie of Gamelan. Er zijn zeer diverse mogelijkheden voor een percussionist om zijn of haar plek te vinden in de uitvoerende kunsten en AMPA is vastberaden om deze creatieve reis te ondersteunen en te voeden.

Focussen
De eerste twee jaar bij AMPA focussen op het leggen van een sterke technische en muzikale basis, gebaseerd op solo en kamermuziek repertoire. Deze twee jaar zijn ook bedoeld als periode voor oriëntatie en onderzoek in de wereld van de uitvoerende kunsten en om uit te vinden waar het interessegebied van de student ligt. Vanaf het derde jaar wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een persoonlijke smaak en stijl, gebaseerd op de interesses van de student, wat uiteindelijk kan leiden tot een vervolgstudie aan de Master of Music. In het master programma krijgt de student de kans zich verder te ontwikkelen naar een professionele beroepspraktijk.

Gratis proefles
Wil je weten hoe het is om bij AMPA percussie te studeren? Neem contact op voor een gratis proefles met één van onze docenten; Vincent Houdijk (hoofdvak), Marcel Andriessen (ensemble & set-up) & Peter de Vries (orkest). Stuur een e-mail naar v.houdijk@fontys.nl

Meer informatie: KLIK HIER.

DOCENTEN
Vincent Houdijk
Vincent Houdijk is een van de meest veelzijdige muzikant artiesten in Nederland. De combinatie van zijn studies klassiek en jazz hebben hem een zeer open blik op muziek gegeven. Als docent heeft hij zijn eigen methode ontwikkelt, een combinatie van zijn ervaring als docent bij diverse internationale conservatoria en als co-founder van de Percussion Friends Foundation.

Marcel Andriessen
Al bijna drie decennia verschijnt Marcel Andriessen bij een grote verscheidenheid aan artistieke projecten. Hij was lid van Slagwerk Den Haag en speelde concerten met vele voorname dans en theatergroepen in heel Europa. Als docent begint hij met het leggen van een solide technische en muzikale basis om uiteindelijk de student te inspireren op zoek te gaan naar zijn of haar eigen artistieke identiteit.

Peter de Vries
Peter de Vries speelt pauken bij het Balletorkest. Als docent bij AMPA focust hij niet alleen op techniek maar ook op de vaardigheden die de student nodig heeft in de professionele wereld. Peter focust voornamelijk op ritmische percussie.

(Advertorial)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

 

Gepubliceerd: 02 JUN 2021 - 12:15
Laatste update: 02 JUN 2021 - 15:46