Percussion Friends komt met onlineversie van Academy

Percussion Friends komt met onlineversie van Academy

Vanwege de Covid-19 uitbraak moest Stichting Percussion Friends (PF) haar Chamber Music Academy verplaatsen naar 2021. Toch bestond de behoefte om een alternatieve vorm te ontwikkelen en om toch deze zomer een mooi evenement aan te bieden. Vandaar dat van 10 t/m 18 augustus een Online Academy zal plaatsvinden, waarbij niet alleen talentvolle slagwerkers uit Nederland, maar vanuit de hele wereld zich kunnen aanmelden om deel te nemen aan privé-, groepslessen en masterclasses door de meest gerenommeerde slagwerkers van dit moment.

Naast het vaste Percussion Friends team geven Nancy Zeltsman (USA), Gordon Stout (USA), Pius Cheung (China), Tchiki Duo (Zwitserland), Peter Prommel (NL) en Nick Woud (NL) een Online Masterclass gevolgd door een Question & Answer sessie.

Online samenspel en kamermuziek
Het online samenspelen is een compleet nieuw concept dat PF de afgelopen maanden ontwikkeld heeft. Daarbij worden ensemble werken op een speelse manier via een online platform (www.earz.eu) ingestudeerd. Je krijgt dus stap voor stap begeleiding om jouw eigen partij te leren kennen! Uiteindelijk zullen de meest talentvolle spelers uitgenodigd worden om op 20 september een concert te verzorgen op het Cultureel Lint te Weert.

Level
De speelniveaus zijn opgedeeld in 5 moeilijkheidsgraden, van beginner tot zeer gevorderd. Belangrijk is dat je een goed werkende internetverbinding hebt, via PF de App earz.eu installeert en een marimba of vibrafoon tot je beschikking hebt.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op: KLIK HIER

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 JUL 2020 - 08:21