Peter Beets en New Jazz Orchestra brengen ode aan Charlie Parker 

Peter Beets en New Jazz Orchestra brengen ode aan Charlie Parker 

We mogen weer! Heb jij ook zo'n zin in een knallend jazzconcert? Aanstaande vrijdag 25 maart presenteert sterpianist Peter Beets met zijn New Jazz Orchestra een ultieme ode aan Charlie 'Bird' Parker. 

Met een bigband tjokvol Nederlands (aanstormend) jazztalent laat Beets het Wilminktheater in Enschede op zijn grondvesten schudden. Klassiekers als A Night in Tunisia, All The Things You Are en Summertime worden swingend tentoongesteld om te vieren dat we weer samen mogen komen na twee jaar afwezigheid.

Charlie Parker was een van de grondleggers van het Great American Songbook. Tijdens zijn korte leven verwierf hij door zijn spel, composities en sound al snel een status die hem na zijn dood tot legende zou maken. 102 jaar geleden werd hij geboren en mochten we zijn 100e verjaardag niet zo uitgebreid vieren als we hadden gewild, maar nu brengen we dat verlate verjaardagsfeestje toch nog naar Enschede.

Na het concert nog behoefte aan meer post-covid feest? Een DJ zet het theater verder op stelten met alle dansbare swing die we zo lang hebben moeten missen.

Tickets via www.wilminktheater.nl 

Gepubliceerd: 23 MAA 2022 - 13:33