Phileutonia laat Eindhoven weer swingen

Phileutonia laat Eindhoven weer swingen

De voorgaande zeven edities werden bezocht door meer dan 6500 mensen. Eindhoven PROMS is inmiddels uitgegroeid tot Eindhovens grootste ‘klassiek meets pop’ festival. De Koninklijke Harmonie Phileutonia is er klaar voor om zaterdag 2 maart in Muziekgebouw Eindhoven weer een fantastische show op de planken te zetten.

TEKST: REDACTIE KLANKWIJZER - FOTO: AANLEVERING PHILEUTONIA

Zangers zoals Jamai, Edsilia Rombley, Charley Luske, Marjolein Teepen en Karin Bloemen stonden er al op het podium. Instrumentale toppers zoals Perry Hoogendijk (bastuba), Ramon Wolkenfelt (trompet), Karel Plessers (klarinet), Herman Vincken (hobo) en Jeffrey Kant (trombone) zorgden in het verleden voor prachtige solo-optredens. Ook voor de achtste editie pakt de Koninklijke Harmonie Phileutonia weer flink uit. Met René van Kooten heeft de organiserende vereniging een van de beste zangers van Nederland weten te strikken. Naast musicalster en acteur treedt de in Den Haag geboren zanger veelvuldig op met harmonie- en fanfareorkesten. De sopraan Judith Weusten zong als kind mee met liedjes van Kinderen voor Kinderen. Inmiddels heeft ze zich toegelegd op het operarepertoire. Hoogtepunten zijn onder andere Laetitia in The Old Maid and the Thief, Adina in Elisir d’Amore, Despina in Così fan Tutte en de hoofdrol in de Australische première van Douglas Knehans’ opera Backwards from Winter’.   

Eindhoven PROMS is geïnspireerd op de Night of the PROMS in de Royal Albert Hall in Londen. Een avond vol plezier met klassieke muziek, musical, pop en Nederlandse meezingers. De Dijk, Bløf, Andrea Bocelli, Queen, en noem maar op. Alles komt voorbij. Toegankelijke muziek waarop iedereen kan meezingen en dansen. De diverse artiesten worden begeleid door het 70 muzikanten tellende harmonieorkest onder leiding van Robbert Vos met ondersteuning van een ritmesectie bestaande uit Arthur Geurts (basgitaar), Robin Willems (slag gitaar), Ron Cuijpers (piano) en Martin Basting (drums).

Eindhoven PROMS 2024 door de Koninklijke Harmonie Phileutonia met René van Kooten en Judith Weusten | zaterdag 2 maart, 20.15 uur | Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven | kaarten: https://www.eindhovenproms.nl 

Gepubliceerd: 20 FEB 2024 - 19:43
Laatste update: 26 FEB 2024 - 18:25