philharmonie zuidnederland opent 19e WMC met De Meij

philharmonie zuidnederland opent 19e WMC met De Meij

Meestal spelen harmonieorkesten bewerkingen van composities die voor symfonieorkest zijn geschreven. Philharmonie zuidnederland draait de rollen een keer om. Het orkest speelt donderdag (7 juli) bij de opening van het 19e Wereld Muziek Concours het oorspronkelijk voor blaasorkest geschreven werk Symphonie No. 2 The Big Apple van Johan de Meij.

Het eerste galaconcert van het 19e Wereld Muziek Concours belooft hoe dan ook een bijzondere avond te worden. Een voor de muzikale fijnproever. Een dwarsdoorsnede van wat WMC te bieden heeft passeert de revue: blaasmuziek én slagwerk. Uitgevoerd door philharmonie zuidnederland en het percussie-ensemble Wave Quartet.

Hardy Mertens schreef speciaal ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het Wereld Muziek Concours een nieuwe hymne. De componist uit Kerkrade is sinds jaar en dag verbonden aan het festival en liet zich inspireren door de rijke geschiedenis van het concours en de bekende WMC-tune van Henk Badings.

De compositie Symphony of Winds van Igor Stravinski is speciaal geschreven voor de blazerssectie van een symfonieorkest. Het Wave Quartet, een toonaangevend percussiekwartet in Europa, krijgt de kans om te schitteren met een compositie van Astor Piazzolla. Het werk Aconcagua is geschreven voor het bandoneon, maar bewerkt voor percussiekwartet en symfonieorkest. Het beleeft die avond zijn Nederlandse première.

Na de pauze staat de vertolking van de spectaculaire Symfonie nr.2 The Big Apple van componist Johan de Meij op het programma.

Openingsconcert 19e WMC | philharmonie zuidnederland en percussie-ensemble Wave Quartet | donderdag 7 juli | 20:00 uur | Rodahal Kerkrade | Kaarten: klik HIER.

foto: Simon van Boxtel

Gepubliceerd: 01 JUL 2022 - 15:55
Laatste update: 01 JUL 2022 - 16:03