Philharmonie zuidnederland schenkt 25 tickets voor Muziekloterij Nederland

Philharmonie zuidnederland schenkt 25 tickets voor Muziekloterij Nederland

Deelnemers aan de Nationale Muziekloterij maken bij de volgende trekking kans op een gratis ticket voor een livestreamconcert van philharmonie zuidnederland.

Vanwege de coronasituatie zijn er veel beperkende maatregelen voor het publiek om te kunnen genieten van liveconcerten, terwijl die behoefte er juist wel is. Speciaal daarvoor is het platform Concert in Huis ontwikkeld, zodat je ook in de huiskamer kunt genieten van concerten van Nederlandse toporkesten. Een presentator neemt je mee door de avond en vertelt je meer over het programma. Philharmonie zuidnederland stelt voor prijswinnaars van de Nationale Muziekloterij 25 virtuele tickets beschikbaar om thuis vanuit de luie stoel zo’n prachtig klassiek concert in de serie Concert in Huis mee te beleven.

Kaalslag
De culturele kaalslag door corona neemt heftige vormen aan. Niet alleen culturele ondernemers, theaters, artiesten en hun leveranciers zijn slachtoffer van de pandemie, ook lokale muziekverenigingen worden zwaar getroffen. Ook de prijzensponsoren van de Nationale Muziekloterij zien de ernst van de situatie. De initiatiefnemers zijn er heel dankbaar voor dat ze daardoor meer prijzen kunnen bieden en het initiatief hiermee nóg sterker kunnen maken.

Extra inkomsten
De Nationale Muziekloterij is een initiatief vanuit de amateurmuzieksector om muziekverenigingen duurzaam te helpen aan extra inkomsten. De inkomsten uit optredens en concerten maar ook uit acties met potgrond, wafels en oliebollen of de jaarlijkse donateursactie zijn weggevallen. Leden kunnen of willen in deze tijd niet langs de deuren gaan, terwijl concerten geven met betalend publiek zelfs verboden zijn. Dit komt bovenop de al jaren sterk teruglopende inkomsten uit contributie (vergrijzing/ontgroening), afname gemeentelijke subsidies en afname sponsorgelden. Dit vraagt om een ander duurzaam inkomstenmodel dat ook ná corona ervoor zorgt dat er muziek blijft klinken op straat en tijdens concerten en ook op Koningsdag, bij een kampioenschap of ander dorpsfeest.

Signalen
Bij de stichting komen voortdurend signalen van bezorgde verenigingsbestuurders binnen. “Als we zo doorgaan dan zijn er binnenkort nog maar heel weinig muziekverenigingen over die het hoofd boven water kunnen houden. Financieel gezien komen we in bijzonder zwaar weer terecht.” Wat zou het mooi zijn als een muziekvereniging een nieuwe inkomstenbron vindt om de financiële zorgen nu en straks te verminderen, elke maand een mooi bedrag op de bankrekening kan worden bijgeschreven, leden nog maar één keer op pad hoeven te gaan om deelnemers te werven, er een mogelijkheid is om online inkomsten te genereren en achterban, fans, vrienden, relaties binnen hun dorp/wijk/stad op een makkelijke en leuke manier hun muziekvereniging financieel kunnen ondersteunen. Het concept dat aan al die aspecten voldoet: de Nationale Muziekloterij zonder winstoogmerk!

Inkomstenmodel
De drie initiatiefnemers, stuk voor stuk liefhebbers van muziek én zelf (amateur)muzikant, zijn Bart Lemmen, Jean Leveau en Cor Kik. Zij ontwikkelden de Nationale Muziekloterij als duurzaam inkomstenmodel voor muziekverenigingen, koren, showbands, en drumbands in verenigingsverband. De formule is zo opgezet dat het muziekverenigingen volledig ontzorgd en voorziet in gegarandeerde inkomsten. Want vijftig procent van de lotenverkoop stroomt terug in de verenigingskas. Een donateursactie 2.0 met duurzame maandelijkse inkomsten, verenigingsvriendelijk, volledig digitaal en toekomstproof. Met hart voor de muziek!

Meer informatie over de deelname vind je op www.muziekloterij.nl. Ken jij mensen of bedrijven die het initiatief maatschappelijk zouden willen ondersteunen door bijvoorbeeld het sponsoren van een of meerdere prijzen? Maak ook hen attent op de website www.muziekloterij.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 26 NOV 2020 - 11:38
Laatste update: 26 NOV 2020 - 11:42