Piet Bakker uit Roodeschool 70 jaar muzikant 

70 jaar muzikant. Piet Bakker uit Roodeschool heeft dat voor elkaar gekregen. Voor deze topprestatie heeft Brassband Immanuël afgelopen vrijdag een concert gehouden in Nijkerkje in Oosteinde en vervolgens een receptie in Ekamper georganiseerd. In aanwezigheid van familie, vrienden en collega-muzikanten werd teruggeblikt op een prachtige carrière in de amateurmuziek.

Piet begon op 9- jarige leeftijd bij muziekvereniging Oranje-Nassau. Deze vereniging is later, in 1961, samengegaan met David uit Roodeschool. Dat was het begin van Brassband Immanuël. Piet heeft in de 70 jaar ook verschillende bestuursfuncties gehad en zich ingezet voor de jeugdopleiding van de vereniging. Genoeg reden voor Immanuël om hem en zijn vrouw in het zonnetje te zetten.

In een bijna volle kerk speelde Immanuël een mooi programma, waaronder het werk Canterbury Choral van Jan van der Roost. Een muziekstuk waar de emoties van afspatten, wat Piet zelf had uitgekozen voor deze avond. Ook Music van John Miles kon niet ontbreken. Want ook voor Piet geldt: Music was my first love and it will be my last.

Ook de jeugdband van Immanuël onder leiding van Annely Visser had een mooi aandeel in het programma. Waar een uitstroom van leden onvermijdelijk is, is Immanuël gezegend met aanwas om de continuïteit te waarborgen. En dat lieten ze horen!

Namens B&W van gemeente Het Hogeland werd ook waardering uitgesproken voor Piet door wethouder Mariëtte de Visser. Mevrouw de Visser, zelf ook lid van een muziekvereniging, vergeleek nestor Piet in haar betoog met Johan Cruijff: een voorbeeld voor anderen in het algemeen, maar voor jongeren in het bijzonder.

Tijdens de aansluitende receptie in Ekamper ontving Piet van de muziekbond nog een vergulde speld met 3 zirkonia’s die hoort bij het 70-jarig muzikantschap. Ook de leden Gerda Loode (40 jaar), Aurelia Welfing (25 jaar), Fred Knot (25 jaar), Alex van der Laan (25 jaar) en Jorian Westerdijk (12,5 jaar) kregen een speldje en oorkonde van de bond. Tijdens de receptie waren beelden te zien van een interview met Piet en Roelie en hadden oud-dirigenten Geert Bruinsma en Luuk Tuinstra (dirigent bij de Bazuin Uithuizen, waar Piet jarenlang heeft gespeeld) een videoboodschap ingesproken. Ten slotte benoemde voorzitter Patriek Knot Piet tot erelid van Immanuël. Een welverdiende waardering voor de 70 jaar van muzikale en bestuurlijke inzet.

Tekst en foto: Aanlevering Immanuël.

Zie ook video van afscheid bij NBK. 

Gepubliceerd: 24 FEB 2023 - 19:01
Laatste update: 25 FEB 2023 - 12:25