Pietenband Wild Geraas verrast kids met drive-in Sinterklaasfeest

Pietenband Wild Geraas verrast kids met drive-in Sinterklaasfeest

Pietenband Wild Geraas, onderdeel van muziekvereniging Excelsior Papendrecht, heeft zaterdag de kinderen van Papendrecht en omgeving blij gemaakt met een bijzonder Sinterklaasfeest. In samenwerking met de feestcommissie van het bedrijf MTU Benelux uit Dordrecht werd een drive-in Sinterklaasfeest georganiseerd.

Terwijl veel intochten van de Sint als gevolg van de corona-epidemie zijn afgelast, bedacht Wild Geraas een coronaproof concept om het Sinterklaasfeest toch door te laten gaan. In de bedrijfshal van MTU Benelux was een drive-in ingericht waar ouders met hun kinderen doorheen konden rijden. Voordat de auto’s de hal binnenreden werden ze eerst met een wasbeurt vakkundig door Pieten ‘ontsmet’. Bij het eerste stoppunt stond een volgende groep Pieten klaar om de kinderen te trakteren op een flinke hand pepernoten. Daarna reden de auto’s door naar het laatste punt van de drive-in waar (op 1,5 meter afstand van elkaar) een compleet pietenorkest zat te spelen. Aan de andere kant zat Sinterklaas om de kinderen toe te spreken en ze een cadeau te geven. “Het was een hele operatie, maar het resultaat was er naar”, aldus de organisatie. “Fijn dat we op een verantwoorde manier dit feest toch hebben kunnen door laten gaan.”

Tekst en foto: Excelsior Papendrecht

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 30 NOV 2020 - 09:18
Laatste update: 30 NOV 2020 - 09:21