Pleidooi voor meer vrouwen en jongeren op bestuursplekken

Pleidooi voor meer vrouwen en jongeren op bestuursplekken

Bestuurlijke vernieuwing in de muzieksector wordt een van de speerpunten tijdens het KNMO Congres 2019. Dat zei voorzitter Bart van Meijl vandaag in Tilburg tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KNMO.

Van Meijl reageerde daarmee op een pleidooi van Leonie Heezemans, voorzitter van de doelgroep Blaasmuziek van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. Zij vroeg aandacht voor meer diversiteit op bestuurlijke posten in de amateurmuziekwereld. Het aantal vrouwen en jongeren binnen de diverse bestuursorganen van de KNMO staat in geen enkele verhouding tot het aantal vrouwen en jongeren dat muzikaal en ook bestuurlijk actief is binnen de aangesloten verenigingen. Heezemans stelde voor om hier de komende tijd extra op in te zetten. “Diversiteit komt niet vanzelf”, sprak ze.

Voorzitter Bart van Meijl is ervan overtuigd dat er genoeg jongeren, vrouwen en ook niet-blanke mensen zijn die best wel bestuurlijk actief zouden willen zijn. “Je moet ze wel activeren”, aldus Van Meijl. Het KNMO Congres op zaterdag 7 december zal daarom in het teken staan van bestuurlijke diversiteit.

Jongeren en vrouwen die nu al hun interesse willen kenbaar maken voor een bestuursfunctie binnen de KNMO of de aangesloten bonden kunnen contact opnemen met het KNMO-kantoor (info@knmo.nl) of hun eigen bond.

Foto: Bestuurslid Leonie Heezemans pleit voor meer jongeren en vrouwen op bestuursfuncties binnen de KNMO.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.
Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox.
Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 18 MEI 2019 - 20:30
Laatste update: 19 MEI 2019 - 08:20