Poll Klankwijzer:muzikanten snakken naar samen muziek maken

Poll Klankwijzer:muzikanten snakken naar samen muziek maken

Volgers en abonnees van de mediakanalen van KNMO Klankwijzer verlangen er het meest naar om na corona weer in orkestverband te kunnen musiceren. Dat blijkt uit de poll die Klankwijzer de afgelopen week hield. Op de vraag ‘Waar kijk jij het meest naar uit als corona voorbij is?’ scoorde de optie ‘samen muziek maken’ een 9,2. Wat verder opvalt is dat muziekmensen kennelijk veel waarde hechten aan hun sociale omgeving.

Aan de poll deden 578 mensen deel. Ze kregen een lijst van 12 activiteiten te zien die op dit moment door de coronamaatregelen niet of slechts beperkt mogelijk zijn. De deelnemers werd gevraagd om op een schaal van 1 tot 10 aan te geven welke van deze activiteiten ze na corona weer het liefste zouden willen oppakken. Met een gemiddelde score van 9,2 kwam ‘Samen muziek maken (repetities, concerten, optredens)’ als winnaar uit de bus. Maar liefst 65 procent van de respondenten gaf aan deze optie zelfs de maximum score van een 10.

Zonder nu diepgravende wetenschappelijke conclusies aan het mini-onderzoek te verbinden, valt op dat personen met affiniteit met de muziekwereld vooral verlangen naar activiteiten die zich afspelen binnen hun eigen sociale kring. Met een gemiddelde score van 8,4 eindigde ‘familie/vriendenbezoek’ op de tweede plaats. ‘Familie en vrienden knuffelen’ kwam met een gemiddelde van 7,9 op de derde plaats.

Dat veel mensen het inmiddels helemaal gehad hebben met de coronamaatregelen blijkt uit het feit dat diverse deelnemers aan alle twaalf activiteiten de maximum waardering van 10 punten gaven.

KNMO Klankwijzer heeft inmiddels een nieuwe poll online staan. Deze keer is de vraag: ‘Hoe loyaal zijn muzikanten aan hun vereniging?’. KLIK HIER om aan deze mini-enquête deel te nemen.  

Het volledige resultaat van de ‘Waar kijk jij het meest naar uit als corona voorbij is?’
1. Samen muziek maken (repetities, concerten, optredens): 9,2
2. Familie-/vriendenbezoek: 8,4
3. Familie en vrienden knuffelen: 7,9
4. Uit eten: 7,9
5. Vakantie: 7,7
6. Terrasje pakken: 7,3
7. Concert-, theater- of bioscoopbezoek: 6,9
8. Dagje shoppen: 5,9
9. Bezoek pretparken/dierentuinen: 5,5
10. Sporten zonder restricties: 5,4
11. Festivalbezoek: 4,6
12. Sportwedstrijden bijwonen: 3,6

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 15 APR 2021 - 11:56
Laatste update: 15 APR 2021 - 12:04