Popgroep Bløf op de bres voor muziekonderwijs in Zeeland

Popgroep Bløf op de bres voor muziekonderwijs in Zeeland

De popgroep Bløf is een van de samenwerkingspartners die zich inzetten voor een verdubbeling van het aantal basisscholen met structureel muziekonderwijs in Zeeland. Koningin Máxima is als erevoorzitter van het landelijk initiatief Méér Muziek in de Klas op 20 februari getuige van de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in Zeeland.

Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van de Zeeuwse basisscholen structureel muziekonderwijs in de klas. Alle betrokken Zeeuwse partijen garanderen in dit convenant dat dit in 2021 gestegen is naar tachtig procent. Het convenant geeft weer hoe de afspraken de komende jaren plaats krijgen binnen het curriculum. Daarbij is de ondertekening het startpunt van een nieuwe samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Het convenant vloeit voort uit het project Méér Muziek in de Klas Lokaal en is een afspraak tussen meer dan twintig samenwerkingspartners in Zeeland, waaronder de provincie Zeeland, de Coöperatie Primair Onderwijs Zeeland (CPOZ), HZ Pabo University of Applied Sciences, Bløf en de Zeeuwse Muziekschool. Ook de Zeeuwse Muziek Bond participeert in het project. De ondertekening vindt plaats tijdens een feestelijke, muzikale bijeenkomst, in bijzijn van 550 kinderen van verschillende basisscholen uit heel Zeeland en genodigden.

KNMO en Méér Muziek in de Klas hebben een stappenplan opgesteld met tips voor muziekverenigingen die de samenwerking met een basisschool willen aangaan.

Meer weten? KLIK HIER VOOR HET ARTIKEL HIEROVER IN KNMO KLANKWIJZER NIEUWSKRANT VAN DEZE WEEK.   

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. 

Gepubliceerd: 01 FEB 2019 - 17:09
Laatste update: 01 FEB 2019 - 18:32