Première in Hierden: On Solid Ground

Première in Hierden: On Solid Ground

Muziekvereniging Kunst Na Arbeid brengt zaterdag tijdens het jubileumconcert een nieuw werk van componist Thom Zigterman in première.

Toen Kunst Na Arbeid ruim drie jaar geleden ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan een concertwerk wilde laten componeren over Hierden en de geschiedenis van de muziekvereniging was het bepalen van een titel voor deze compositie niet moeilijk. De betekenis van de naam Hierden (harde, stevige ondergrond) en de solide basis die de inwoners van Hierden de vereniging gedurende haar bestaan hebben gegeven, leidden bijna vanzelf naar de titel On Solid Ground. Tijdens de eerste bespreking tussen enkele muzikanten van KNA met componist Thom Zigterman zijn allerlei mijlpalen uit de geschiedenis van Hierden en KNA de revue gepasseerd. Zigterman heeft een selectie gemaakt uit deze onderwerpen en deze als variaties op een bekende melodie tot een fraai en uitdagend geheel gesmeed.

Première
Zaterdag 15 oktober vindt de première van On Solid Ground plaats in de Dorpskerk in Hierden. Thom Zigterman zal deze avond zelf een korte toelichting geven op zijn compositie. Ook zal de Harderwijkse stadsdichter Timo Verbeek het gedicht voordragen dat hij speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven. Het premièreconcert in de Dorpskerk begint om 20.00 uur. Behalve On Solid Ground, speelt het orkest ook diverse andere bekende en minder bekende composities, die allerlei aspecten uit de rijke historie van de vereniging illustreren. Omdat de compositie is gemaakt als dank van de vereniging aan de plaatselijke bevolking voor alle ontvangen steun, is de entree voor dit concert gratis.

Gepubliceerd: 11 OKT 2022 - 19:37
Laatste update: 14 OKT 2022 - 14:49