Première van Symfonie nr. 5 van Johan de Meij op NPO Radio4

Première van Symfonie nr. 5 van Johan de Meij op NPO Radio4

De NTR zendt vanavond op NPO Radio4 de Europese première van Symfonie nr. 5 - Return to Middle Earth van Johan de Meij integraal uit. De uitzending vindt plaats in het programma Avondconcert NTR van 20.00 - 22.30 uur. Presentator is Wouter Pleijsier.

De opname is afgelopen zondag gemaakt tijdens een concert in TivoliVredenburg in Utrecht. Behalve Retrun to Middle Earth wordt ook de rest van het programma (Time for Outrage) Marco Pütz, Fellini (Johan de Meij) en Echoes of War (Sergej Prokofjev) uitgezonden. Uitvoerenden zijn harmonie Sint Michaël van Thorn, Het Brabant Koor, Hans de Jong (altsaxofoon) en Claudia Couwenbergh (sopraan).

Het programma in de grote zaal van TivoliVredenburg werd gepresenteerd door radiomaker Ab Nieuwdorp. Het interview dat hij had met De Meij over het ontstaan van zijn nieuwe symfonie wordt eveneens uitgezonden.

Informatie: https://www.nporadio4.nl/avondconcert

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Like of volg voor flitsberichten: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 13 JUN 2019 - 10:09