Premières bij concert van Oranje Grootegast

Premières bij concert van Oranje Grootegast

Christelijke muziekvereniging Oranje Grootegast brengt zaterdag 30 november (20.00 uur) tijdens een concert in de Goede Herderkerk in Grootegast twee composities van eigen bodem in première.

Van de hand van Arend Gerds klinkt het energieke en virtuoze Shifting Winds. De titel verwijst naar een van de hoofdonderwerpen van dit werk, namelijk van elkaar verschuivende ritmische patronen. De compositie bevat snelle virtuoze vloeiende lijnen en kleurrijke lyrische passages.

Geert Jan Kroon schetst in zijn werk Red Prince het karakter van zijn zoon. Een kind met op het eerste gezicht enorm veel zelfvertrouwen en bravoure. Zijn bewegingsenergie en ondernemingsdrang zijn de basis voor het tweede deel. Maar als er wat misgaat, slaat de twijfel toe. De desolate sfeer en onzekerheid in het derde deel zijn hier een uiting van, waarna hij zichzelf weer terug probeert te vinden. Kroon schreef het werk als een studie in materiaalgebruik en vorm. Het doel was om met hetzelfde materiaal verschillende ideeën uit te beelden en daarin de extremen van het materiaal op te zoeken. Het resultaat is een fanfare werk in vier delen.

De twee premières maken deel uit van een Amerikaans getint programma met muziek uit musicals en opera's. Medewerking verleent de sopraan Francesca Pusceddu.

Informatie: www.oranje-grootegast.nl.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 27 NOV 2019 - 16:53