Presentatie Nieuw Talent Orkest Arnhem-Zuid van Stageband Arnhem

Presentatie Nieuw Talent Orkest Arnhem-Zuid van Stageband Arnhem

Stageband Arnhem sluit zondag 10 juli het project Nieuw Talent Orkest Arnhem-Zuid af met een klein concert. Dit concept, opgezet door twee Friese muzikanten, heeft mensen samengebracht die altijd al muziek hebben willen maken.

Vanaf les één bespelen zij een slagwerk of blaasinstrument van onze vereniging en maken meteen samen muziek tijdens de repetities. Nieuwe talenten hoeven geen noot te kunnen lezen en nog nooit een instrument bespeeld te hebben om toch vanaf les één samen muziek te kunnen maken!

Tijdens de repetities, geleid door professionals, worden de deelnemers van het Nieuw Talent Orkest ook begeleid door ervaren muzikanten. Zij laten de deelnemers kennis maken met hun instrument en geven tips en tricks die het mogelijk maken om meteen dit instrument te kunnen bespelen. Zo ontstaat er meteen een samenspel.

Vanaf de eerste repetitie zijn alle nieuwe talenten enthousiast aan de slag gegaan. Maar ook voor de ervaren muzikanten is het een hele leuke ervaring om deze nieuwe talenten te mogen begeleiden. Na elke repetitie zie je de nieuwe talenten groeien. Natuurlijk is het soms een hele worsteling om een instrument te bespelen zoals je dat graag zou willen. Het ziet er namelijk altijd zo gemakkelijk uit. Maar de aanhouder wint. En na enkele repetities en thuis oefenen, werpt het zijn vruchten af. Er klinkt steeds meer muziek.

Nu, na tien repetities, veel oefenen en zweten, met veel plezier en humor, opnieuw proberen en nog eens oefenen is het ‘voorlopige’ einde van het project bereikt. Er volgt een afsluitend concert waar iedereen mag komen luisteren en zich dan kan verbazen over wat er in deze korte tijd bereikt is door onze nieuwe talenten. Ook wordt tijdens dit concert enkele nummers met de Stageband gespeeld.

Voor sommigen zal dit het einde van de rit zijn, maar er zijn zeker nieuwe talenten die hun liefde voor het samen muziek maken hebben gevonden. Zij gaan muzieklessen volgen en blijven lid van onze mooie vereniging zodat zij samen met anderen muziek kunnen blijven maken.

Kom allemaal luisteren en verbaas je. Wie weet vind jij ook je passie in samen musiceren.

Zondag 10 juli 19:00 in het clubgebouw Drielsedijk 17C. Toegang is gratis!

Gepubliceerd: 29 JUN 2022 - 08:27
Laatste update: 29 JUN 2022 - 08:30