Presentaties in aanloop naar hulde van Hardy Mertens

Presentaties in aanloop naar hulde van Hardy Mertens

Op weg naar de grootse muzikale hulde voor de Kerkraadse componist Hardy Mertens op 26 maart in Theater Kerkrade door de Belgische Gidsen en een samengevoegd Kerkraads harmonieorkest vinden er in de HuB op twee achtereenvolgende zaterdagen interessante presentaties plaats. Beide zijn gratis toegankelijk en starten telkens om 14.30 uur.

Op 7 maart gaat Harrie Reumkens (voormalig artistiek leider van het WMC) in gesprek met Hardy Mertens zelf. Hij ondervraagt Hardy op zijn eigen stelling "Mijn stijl is dat ik er geen heb.” Ongetwijfeld gaat dat heel wat discussiestof opleveren, waarin ook de toehoorder zich gerust mag mengen.

Een week later op 14 maart is beeldend kunstenaar Slavko Dujic te gast in de HuB. Hij vertelt het indringende verhaal van "Mijn eigen oorlog. Met dank aan Hardy Mertens". Slavko heeft een groot atelier in POST- (het voormalige Postkantoor aan de Hoofdstraat in Kerkrade) waar aan het einde van zijn verhaal in de HuB gezamenlijk naartoe gewandeld wordt om ter plaatse nog de uitleg van Slavko bij zijn daar tentoongestelde werken te kunnen meemaken. Een zeer indringend verhaal. Slavko Dujic en Hardy Mertens haalden afgelopen jaren regelmatig inspiratie uit elkaars muziek en beeldende kunst. Ook rond het concert van 26 maart, bij gelegenheid van Mertens’ 40-jarig jubileum als componist, 30-jarig inwonerschap van Kerkrade en zijn 60e verjaardag zal dat blijken.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 26 FEB 2020 - 16:10