Prijs voor scriptie over muziekbeoefening door ouderen

Prijs voor scriptie over muziekbeoefening door ouderen

Onderzoekster Mariëtte van Raalte heeft op het Nationaal Gerontologiecongres van NVG-KNOWS de Joep Munnichs Scriptieprijs in ontvangst mogen nemen. Ze kreeg de onderscheiding voor haar onderzoek naar de actieve muziekbeoefening door ouderen.

Een belangrijk criterium voor deze prijs is dat de scriptie met als titel Verzilver de Muziekverenging op een originele manier bijdraagt aan het beantwoorden van een gerontologisch vraagstuk en daarbij originele onderzoeks- of innovatiemethoden zijn gebruikt. Mariëtte: “Mijn scriptie is meer een pleidooi waarin ik beschrijf hoe belangrijk muziekverenigingen zijn en wat ze kunnen doen om het meeste uit de vergrijzing te halen, ten gunste van de oudere muzikanten zelf. Met nog een aantal hapklare adviezen om er als vereniging mee aan de slag te gaan.”

Dat mensen waarvan ze tijdens haar studie jarenlang onderzoeken heeft bestudeerd Verzilver de Muziekvereniging zien als 'uitmuntende wetenschappelijke scriptie op het gebied van de gerontologie' is voor haar extra speciaal. “Voor mij is dat een teken dat het belang van het (muziek)verenigingsleven steeds beter erkend wordt in de wereld van zorg en welzijn. En dat is misschien wel het allerbelangrijkste dat ik met dit rapport wil bereiken.”

Benieuwd naar de scriptie? Je kunt er meer over lezen en hem downloaden via de website van de KNMO, klik HIER.

Foto: Mariëtte van Raalte kreeg de Joep Munnichs Prijs voor haar scriptie Verzilver de Muziekvereniging.

Gepubliceerd: 18 OKT 2022 - 18:03