Prinses Margriet maakt winnaars Prinses Christina Concours bekend

Prinses Margriet maakt winnaars Prinses Christina Concours bekend

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden maakt op zaterdag 26 september de winnaars van de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours bekend. Zij doet dat via een video die te zien is op de website en social media van het Prinses Christina Concours. De finale zou aanvankelijk in het Zuiderstrandtheater plaatsvinden, maar wordt nu volledig digitaal georganiseerd vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen.

Ruim 400 jonge musici (12 t/m 22 jaar) deden mee aan de voorrondes van het Prinses Christina Klassiek Concours. 23 van hen werden geselecteerd voor de Nationale Finale. Daar laten de finalisten opnieuw horen wat ze in huis hebben: iedere finalist treedt tijdens de finale tien minuten op voor jury en publiek.

Alle finalisten spelen begin september hun repertoire in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht. In samenwerking met ConcertLab wordt hun optreden professioneel en op innovatie wijze opgenomen. Op 23, 24 en 25 september zijn deze optredens te bekijken via de website en social media van het Prinses Christina Concours. Aansluitend maakt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet op 26 september de prijswinnaars bekend.Een volledig overzicht van de finalisten is te vinden op www.christinaconcours.nl

Over het Prinses Christina Concours
Dertig jaar geleden verbond Prinses Christina haar naam aan het concours. Haar verbintenis met en belangstelling voor jong muzikaal talent zorgde ervoor dat het Prinses Christina Concours kon uitgroeien tot een toonaangevend podium voor muziekeducatie en talentontwikkeling. Het Prinses Christina Concours stimuleert kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling met concoursen, een rijdende concertzaal (de Classic Express) en een online concours (De Muziekwedstrijd). Vanaf 2020 nemen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours deel aan de PCC Academy, een talentontwikkelingstraject waarin laureaten zich kunnen ontwikkelen tot een creatief, ondernemend en succesvol muzikant.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 13 JUL 2020 - 20:37