Professionalisering centraal thema op SMP Congres

Professionalisering centraal thema op SMP Congres

De doelgroep Show, Mars en Percussie houdt zaterdag (26 november) in Eemnes het jaarlijkse congres. Aan interessante onderwerpen is geen gebrek. Een preview van wat deze dag te bieden heeft.

Peter Vulperhorst houdt een gave workshop voor slagwerkers met een wat traditionelere interesse. Onder het motto ‘Hip of hopeloos, belegen of buitenkans?’ belicht hij de verschillende stijlen van slagwerk en de mogelijkheden daarvoor binnen de mars- en showsector.

De jeugd heeft de toekomst. Daarom is er een speciale sessie voor jeugdkorpsen. De ervaringen van Jong Pasveerkorps en Jong Beatrix vormen de input van een discussie over wat de jeugdkorpsen nodig hebben om de verwachtingen voor de toekomst voor de sector waar te kunnen maken. De doelgroep SMP vindt het van belang dat zoveel mogelijk jeugdkorpsen aanwezig zijn om samen te bekijken wat nodig is om de jeugdafdelingen te professionaliseren.

Marsproduct
Het congres geeft verder een kijkje in de keuken bij de professionele totstandkoming van twee producten vanuit de mars- en showsector. Voor de marssector zal Eduard Veldkamp toelichten via welke methode Door Vriendschap Sterk uit Katwijk haar marsproduct The Imperial Seahawk heeft vormgegeven. Voor de showsector zullen Marcel van Raaij en Maikel Meulema het product Capture The Flag van de Rijnmondband als leidraad nemen om de aanwezigen mee te nemen in de ontwikkeling van hun showproduct. Voor de marssector zal er vanuit de Technische Commissie Mars een sessie worden gehouden over hoe zij de professionalisering van de marssector voor zich ziet. Ook volgt er een brede discussie over het professionaliseren van het kader voor de mars- en showsector door de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs, terwijl Rob Balfoort vertelt hoe je op een andere manier aan kwaliteit kunt werken.

Opmars
De groepen van Slag & Vlag en Music Unlimited zijn in opmars. In een interactieve workshop reiken Alex Hansen en Ferdi van Maanen lesmethoden aan over hoe je een slagwerkgroep van muzikanten met een verstandelijke beperking een stap verder kunt brengen. Deze sessie is bedoeld voor groepen die al begonnen zijn en voor verenigingen die interesse hebben om binnen hun gelederen een zogenaamde G-groep op te zetten.

Financiële insteek
Verdere professionalisering van de sector kan alleen als er ook geld voor is. Daarom twee sessies die een financiële insteek hebben. Robert de Bruijne heeft met zijn vereniging Harmonieorkest Vleuten heel wat ervaring opgedaan met het werven van subsidies. Hij neemt de bezoekers mee in hoe zijn vereniging dit heeft aangepakt met daarbij natuurlijk ook de valkuilen die daarmee gepaard gaan. De tweede sessie gaat over de energierekening van verenigingsgebouwen en hoe je daar beter mee kan omgaan.

SMP Congres 2022 | zaterdag 26 november, 12.30 uur | Het Huis van Eemnes, Noordersingel 4, 3755 EZ Eemnes | Toegang gratis | Aanmelden: klik HIER.

Op de foto: De aanpak van Jong Pasveer dient als voorbeeld voor een speciale sessie voor jeugdkorpsen.

Foto©️: WMC

Gepubliceerd: 22 NOV 2022 - 15:49
Laatste update: 24 NOV 2022 - 11:25