Programma KNMO Jeugd Inspiratiesessies is rond

Programma KNMO Jeugd Inspiratiesessies is rond

Het programma voor de KNMO Jeugd Inspiratiedag 2021 is rond. Omdat ook dit jaar corona weer roet in het eten gooit, biedt de commissie Jeugdbeleid en Educatie als alternatief een meerdaags online programma aan met inspirerende sessies voor alle doelgroepen.

De serie start zaterdag 3 april (10.00 - 13.00 uur) met een interactieve online workshop door Broken Brass. Deze jonge brassband 2.0, waarvan vrijwel alle leden hun roots hebben in de amateurmuziek, mixt aanstekelijke brass sound met de flow van hiphop, de drive van funk, de muzikaliteit van jazz en energie van soul. Met een cover van het nummer Thrift Shop (Macklemore & Ryan Lewis) scoorde de van origine Friese band in 2013 meteen een wereldwijde YouTube-hit. Interessant voor jeugdige muzikanten van harmonieën, fanfares en brassbands is dat de band een songbook heeft samengesteld met arrangementen van hun succesnummers zodat jonge muzikanten uit blaasmuziekorkesten daarmee makkelijk aan de slag kunnen gaan.

Zaterdag 10 april (11.00 - 13.00 uur). Een webinar voor muziekverenigingen en organisaties in de amateursector. Welke ondersteuning is beschikbaar? Professionele experts reiken bestuurders en commissieleden concrete oplossingen aan voor de vraagstukken van alledag. Tijdens deze workshop zullen Adriënne Versteegen en Ria Kornet van Musidesk een presentatie geven over repertoire wat is uitgebracht voor beginnende en gevorderde jeugdorkesten. Zij laten u onder meer zien waar het repertoire staat en wat er nog meer aankomt, want naast het huidige repertoire is er ook een nieuwe lijn ontwikkeld voor jeugdorkesten. Verder gaan KNMO-vicevoorzitter Toon Peerboom, KNMO-coronamedewerker Luuk Mevis en KNMO Jeugd&educatie commissielid Erika Bijlsma in op het thema verenigingsonderstuening. 

Zaterdag 17 april (11.00 -13.00 uur) spoort cultureel ondernemer en strategisch adviseur Jan Willem van Kruyssen verenigingen aan om deze periode van inactiviteit te benutten om hun eigen functioneren eens tegen het licht te houden. Willen we na de coronacrisis terug naar het ‘oude normaal’ of gebruiken we deze tijd juist om onszelf kritische vragen te stellen en nieuwe wegen in te slaan? Hoe relevant is het wat wij doen, hoe divers en inclusief werken wij eigenlijk? Ook gaat hij tijdens deze interactieve sessie in op vragen zoals hoe kun je tijdens de coronacrisis toch actief blijven, leden betrokken houden en (jonge) leden werven?

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor jeugdleden en jeugdcoördinatoren van verenigingen, maar ook voor jongeren die interesse hebben om als muzikant of bestuurder in de amateurmuziekwereld actief te worden. Ook voor verenigingsbestuurders, docenten, dirigenten en ouders die willen weten hoe jongeren enthousiast te maken zijn voor muziekverenigingen heeft het programma allerlei interessante thema’s te bieden. Natuurlijk is er ook aandacht voor de situatie op dit moment, waarin het een uitdaging is om mensen betrokken te houden.

De inschrijving voor de interessante en interactieve workshops is inmiddels geopend. Meld je daarom nu aan voor (één van) de workshops op zaterdag 3, 10 en 17 april: KLIK HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 17 MAA 2021 - 10:02
Laatste update: 01 APR 2021 - 11:15