Projectkapel met toppers sluit 7. Fest de Blasmusik af

Projectkapel met toppers sluit 7. Fest de Blasmusik af

Een nieuwtje op het Fest der Blaasmusik. Een speciaal voor het festival samengestelde projectkapel bestaande uit 22 topmuzikanten van kapellen uit Noord- en Oost Nederland sluit op zaterdag 29 oktober de zevende editie van het festival af.

Het is de organisatie bestaande uit Rabo Theater De Meenthe met ondersteuning van de KNMO Commissie Blaaskapellen gelukt om twintig blaaskapellen uit Nederland, België en Duitsland enthousiast te maken voor deelname aan dit grootste festival voor blaaskapellen in Nederland. Vanaf 11.00 uur treden de kapellen op vijf podia doorlopend op gedurende twee keer 30 minuten voor iedere kapel. Vanaf 18.00 uur treedt in de Foyer van De Meenthe de Oberkrainerkapel Horst Herrmann & Die Neuen Oberkrainer op. Om 20.15 uur gevolgd door de Fest der Blasmusik Projectkapel bestaande uit 22 enthousiaste topmuzikanten van kapellen uit noord- en oost-Nederland onder leiding van Andre van Huizen. Het ingestudeerde repertoire van de gelegenheidskapel bestaat uit Böhmische en Egerländer marsen, polka’s en walsen die onder de titel Eine Reise durch die Welt in de theaterzaal gespeeld wordt. Van de partij is ook weer de Nationaal Jeugd Blaaskapel Die Junge Bläser onder leiding van Benny Eissens. De catering wordt passend bij de sfeer van het festival door het theater verzorgd met om 18.00 uur een warm/koud buffet.

Meer informatie en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of tel.: 0521-51 40 04 of Ben Raterink: e-mail benraterink@gmail.com,  tel.: 06 - 54 90 11 7

Deelnemers
De deelnemers aan het 7. Fest der Blasmusik: Berkelkapel, Wulpkapel, Hattemer Musikanten, Stroomdalkapel, Oldkampbloazers, Die Salländer, Snippefangers, Grunneger Blech Musikanten, Benegrenska, Toutenburgher Muzikanten, RÖHRkapel, Langenberger Muzikanten, Vjenneländer Musikanten, Beemer Bloaskapel, Die Dorfplatz Musikanten, De Aarebeijeplukkers, De Postjagers, Larenka, Eschländerkapel en Die Junge Bläser.

Over Horst Herrmann & Die Neuen Oberkrainer
Dat Horst Herrmann (1953) besmet werd met het Oberkrainervirus is niet zo verwonderlijk. Thuis bij zijn ouders klonk alleen Oberkrainer- en Egerländermuziek. Op negenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste accordeon. Horst wilde maar een ding: Oberkrainermuziek spelen.

In 2003 richtte hij samen met zijn vrouw Grete en een handvol muzikanten Die Neue Oberkrainer op. Door het persoonlijke contact met originele Sloveense kapellen zoals The Young Original Oberkrainer en Sašo Avsenik and his Oberkrainer leerde hij de specifieke aspecten van de Oberkrainer muziek. De missie van de in Bad Bentheim gezetelde kapel is om de originele sound van deze muziekstijl tot leven te brengen. Dat resulteerde in optredens in Slovenië, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en natuurlijk Duitsland.
Horst Herrmann wordt als kapelmeester en accordeonist in Die Neuen Oberkrainer muzikaal ondersteund door Robert Horck op klarinet en trompettist Paul Damhuis. Het polkaritme van de Oberkrainersound krijgt een frisse wind door gitarist Marcel Wolterinck en bassist Mark Horck. De groep wordt vocaal aangevuld door Horst Herrmann als tenor en Grete Herrmann als sopraan, waardoor de optredens een hartverwarmende ervaring zijn voor elke liefhebber van Oberkrainermuziek. Horst Herrmann maakt de muzikale belevenis van zijn optredens met veel humor en plezier compleet.

Op de foto: Horst Herrmann & Die Neuen Oberkrainer zijn de trekpleisters van het 7. Fest der Blasmusik.

Foto©️: Facebook Die Neuen Oberkrainer

Gepubliceerd: 04 OKT 2022 - 18:52
Laatste update: 25 OKT 2022 - 10:31